γαζαΜε παγκόσμιο ρεκόρ ανεργίας και με δυσκολίες να πληρώσεις μισθούς και άλλα έξοδα, η Γάζα πνίγεται στη φτώχεια, εξαιτίας του ισραηλινο-αιγυπτιακού μπλόκου και του πολέμου σε βάρος της.

 
Η οικονομία της Γάζας βρίσκεται «στο χείλος της καταστροφής», καθώς έχει επιβαρυνθεί από τον πόλεμο, το ισραηλινό-αιγυπτιακό μπλόκο και την κακή διακυβέρνηση, αναφέρει σε έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

 

Η Λωρίδα της Γάζας έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, αναφέρεται ότι η Γάζα είναι αντιμέτωπη με μία επικίνδυνη κρίση και ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να πληρώσει μισθούς ή να καλύψει τα υπόλοιπα έξοδά της.

 

Καλώντας να υπάρξει άρση του αποκλεισμού στη μετακίνηση αγαθών και ανθρώπων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο εμπόριο της Γάζας να ανακάμψει. Επίσης, η έκθεση προειδοποιεί ότι το 43% του 1,8 εκατομμύριου κατοίκων είναι άνεργοι, ενώ η ανεργία των νέων αγγίζει το 60%.

 

Η έκθεση δημοσιεύτηκε σχεδόν έναν χρόνο μετά τον πόλεμο των 50 ημερών ανάμεσα σε Γάζα και Ισραήλ, στη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους περίπου 2.200 Παλαιστίνιοι.

 

Πηγή:https://www.thepressproject.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο