Η νέα κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να πει ότι δεν αποδέχεται τίποτε από ό,τι μπορούσε να της πει τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά αυτοί οι τρεις είναι οι πιστωτές της και, αν δεν δέχεται τίποτε, αναλαμβάνει το ρίσκο να μην έχει πλέον χρηματοδότηση», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργόςΤην πολιτική αστάθεια στην Ισπανία και την κατάσταση στην Ελλάδα θεωρεί ως τους δύο «πιθανούς εχθρούς» της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα του ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

«Αυτή τη στιγμή, διακρίνω ως εχθρούς της ανάκαμψης στην Ισπανία την πολιτική αστάθεια, αυτή είναι ένα πιθανός εχθρός της ανάκαμψης, και στη συνέχεια, την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ραχόι σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη, έναν μήνα πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα προηγηθούν των βουλευτικών εκλογών στο τέλος του έτους.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, σε αντάλλαγμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει δεσμεύσεις- περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του δημοσίου χρέους, εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Τα πράγματα δεν πήγαιναν άσχημα. Στη συνέχεια, η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε. Η νέα κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να πει ότι δεν αποδέχεται τίποτε από ό,τι μπορούσε να της πει τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά αυτοί οι τρεις είναι οι πιστωτές της και, αν δεν δέχεται τίποτε, αναλαμβάνει το ρίσκο να μην έχει πλέον χρηματοδότηση», είπε ο κ. Ραχόι.

«Το κλειδί είναι να υπάρχει ανάπτυξη και απασχόληση. Και γι’ αυτό, πρέπει να κάνει ό,τι και όλος ο κόσμος: δημοσιονομική σταθεροποίηση, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κλπ», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός και δήλωσε «απολύτως πεπεισμένος ότι το καλύτερο για τους Έλληνες, για τους Ευρωπαίους, για την Ελλάδα, για την Ισπανία και για όλους, είναι η Ελλάδα να παραμείνει εκεί που είναι και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Πιστεύω ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε …και να φθάσουμε σε λογικό κοινό τόπο».

«Η Ισπανία είναι η πρώτη που έχει συμφέρον να πάνε καλά τα πράγματα με την Ελλάδα, κανείς δεν απεχθάνεται την Ελλάδα, ούτε τον κ. Βαρουφάκη», πρόσθεσε ο Μαριάνο Ραχόι.

naftemporiki.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο