unnamed (3)

Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι η πορεία που ακολουθείται είναι λάθος και ότι οδηγείσαι με ταχύτητα στον τοίχο, το μοναδικό πράγμα που σκέφτεσαι είναι να αλλάξεις αμέσως πορεία πριν γίνεις κομματάκια.

Οι εξέχοντες των αντιλαμβανομένων αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση της Ελλάδας μέσα από την κυβέρνηση είναι ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου και ο Βαρουφάκης, μαζί με αρκετούς άλλους. Οι βουλευτές αυτοί, που είχαν την αξιοπρέπεια να αρθρώσουν το ΟΧΙ απέναντι σε αυτά τα βάναυσα, ανεπανάληπτα και καθόλα καταστρεπτικά μέτρα που υπερψηφίστηκαν, θα έπρεπε αυτήν την στιγμή να έχουν ήδη παραιτηθεί από το έγκλημα που αναπτύσσεται αυτήν την στιγμή στην χώρα.

Προτιμούν, λένε, να στηρίξουν την κυβέρνηση για να μην αποτελέσει μια μικρή αριστερή παρένθεση, τον Πρωθυπουργό στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, να μην γυρίσει η χώρα πίσω, χωρίς ούτε ένα βήμα προόδου. Μια πρόοδος που οδηγεί άμεσα την χώρα σε μια οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση εξ ολοκλήρου τριτοκοσμική, με επιβεβλημένους κανόνες χρήσης της δημοκρατίας, της λαϊκής ετυμηγορίας, της απελπισίας και εν τέλει της ανθρωπιάς.

Για την ακρίβεια, οι προαναφερθέντες αντιλαμβάνονται την εξουσία με μια τελείως διαστρεβλωμένη έννοια. Θεωρούν ότι είναι κάτι υπεράνω αμφισβήτησης, κατηγορίας, πόσο μάλλον κατάργησης της όταν κρίνεται αναγκαίο, δηλαδή όταν η εξουσία δεν επιτελεί τον ρόλο για τον οποίο εξελέγη. Έχουν μια θεολογική αντίληψη, όπου οι εκλεκτοί, οι κατέχοντες τα έδρανα, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν, καθώς θα θέσουν σε κίνδυνο την χώρα και τους πολίτες της. Σκέτη αρρώστια και καπηλεία της δημοκρατίας.

Με την παραμονή τους όμως στα εσωτερικά της κυβέρνησης και του ‘κόμματος’, το μοναδικό πράγμα που κάνουν είναι να στηρίζουν θεμελιακά το σαθρό καθεστώς που επιβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας, δήθεν απειλούμενος, εμπνέοντας στους υποστηρικτές τους ανοχή, επιτείνουν την κοινωνική καταστροφή που επίκειται και γίνονται εν τέλει συνεργοί στο ειδεχθές έγκλημα που συντελείται για άλλη μια φορά σε βάρος ενός λαού πολλά παθόντα πλην επιθυμούντα, όπως φαίνεται, να πάθει πολλά χειρότερα.

Έτσι, ακόμη και αυτοί που φαινομενικά παρουσιάζονται ως πιο ριζοσπαστικοί, ‘ευρωσκεπτικιστές’ και ‘έντιμοι’, με την παραμονή τους αξιώνουν το αδιέξοδο του εδραιωμένου πλέον TINA (There Is No Alternative). Αυτοί που υπονοούν πως θα πρέπει να υπάρχει και άλλος δρόμος παραμένουν στην ευθεία του μονόδρομου, πείθοντας ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, καθώς ακόμη και οι ίδιοι -παρόλο ριζοσπαστικοί- δεν μπορούν να στηρίξουν κάποια.

Δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Αν τους ενδιέφερε θα είχαν ήδη δράσει, καθώς όλα όσα συμβαίνουν ακολουθούν μια σειρά πολύ προβλέψιμη για το κοινό μάτι, πολύ περισσότερο δε για το πολιτικό.

Λόγοι οικονομικοί; Πολιτικοί; Εμμονές και εξουσιολαγνεία;  Ο καθένας μπορεί να εικάσει πολλά, χωρίς κανένα όριο. Αυτοί οι άνθρωποι φέρουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από όσο νομίζουν. Τα μάτια είναι κυρίως στραμμένα επάνω τους. Όσοι είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν στο καθεστώς είναι ήδη καταδικασμένοι, τομάρια πουλημένα που εξαπάτησαν εκατομμύρια ανθρώπους. Οι υπόλοιποι που το παίζουν αρνητές της κατάστασης, μένει να το αποδείξουν στην πράξη. Αλλιώς, στην ίδια κατηγορία θα ενταχθούν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.

ΥΓ Μην αναρωτιέται κανείς, πουλημένα τομάρια είναι όσοι μένουν. Κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας, που ποιος ξέρει με ποια ανταλλάγματα καταδέχθηκε να πουλήσει σε διεθνείς μαφιόζους την περιουσία μιας  ολόκληρης χώρας. Διότι μην πει κανείς ότι οι γενοκτονίες συμβαίνουν από πολιτική αφέλεια, όπως πολύ λέγεται  – κινδυνεύει να αυτοχαρακτηριστεί αυτό που ξεστομίζει.

Μοιραστείτε.

1 Σχόλιο

  1. Άλκις Αστέας στις

    Εσύ θα’σαι λογικά πλουσιόπαιδο γιατί κοπρίτης δε φαίνεσαι. Έχεις καταλάβει ρε κακομοίρη ότι ασχολείσαι με μπούρδες; Σου’χει περάσει απ’το μυαλό ότι έχεις τόση γνώση για το μέσο Έλληνα, την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία κτλ όση έχεις για τον Πλούτωνα;
    Δεν είναι τα μέτρα το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημά της. Δεν είναι η Ευρώπη, ο Σόιμπλε, οι οικονομικοί δολοφόνοι κι όποια άλλη σαχλαμάρα σε ταϊζει η ασχετοσύνη σου για την ουσία των πραγμάτων το πρόβλημα.
    Αν είχες οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο θα καταλάβαινες γρήγορα το εξής. Απ’τους 20 ας πούμε ευρισκόμενους σε παραγωγική ηλικία Έλληνες 3 ασχολούνται με τουρισμό, ναυτιλία, αγροτιά, κτηνοτροφία, βιομηχανία, υψηλές τεχνολογίες και γενικώς οτιδήποτε φέρνει συνάλλαγμα ή αφορά πρωτογενή παραγωγή. Οι υπόλοιποι χωρίζονται κάπως έτσι, 5 είναι δημόσιοι υπάλληλοι, 3 είναι πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες, 4 είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε δουλειές που ανακυκλώνουν το χρήμα και 4 είναι είτε ΑΕΡΓΟΙ πτυχιούχοι ανύπαρκτης κατάρτισης που μέχρι να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους ή θέση στο δημόσιο απλά συντηρούνται απ’τους δικούς τους είτε “ελεύθεροι επαγγελματίες” που ψωμοζούν χρωστώντας ταμεία, εφορία κτλ. Μένει και 1/20 που βγάζει χρήμα ως δικηγόρος,μηχανικός,γιατρός κτλ. Αυτή είναι η ελληνική “οικονομία”. Είτε το γυρίσεις σε δραχμή, είτε το γυρίσεις σε μνα, είτε το γυρίσεις σε ανταλλακτικό σύστημα όσο οι μισοί θα ‘ναι ορκισμένοι κοπρίτες και οι άλλοι μισοί νεροκουβαλητές μηδενικής υπεραξίας δεν θα αλλάξει κάτι.
    Τα ίδια μυαλά με το Βαρουφάκη και την Κωνσταντοπούλου κουβαλάς γιατί έχεις φράγκα και δεν έχεις ιδέα για τί λαό μιλάμε. Άσε κι άμα τύχει και σκάσει το μπαμ εν τέλει θα καταλάβεις κι εσύ κι αυτοί. Πρέπει να’ναι κάποιος εξωγήινος ή διανοητικά καθυστερημένος για να πιστεύει ότι θα σταθεί ο Έλληνας, που δε δίνει δεκάλεπτο σε γυφτάκι και δε δηλώνει τη μάνα του 3 χρόνια πεθαμένη για να παίρνει τη σύνταξη, στην ουρά με το δελτίο. Αν δεν την έκανε γυριστή ο Τσίπρας εγκαίρως Βαρουφάκηδες και Κωνσταντοπούλου θα είχανε περάσει μηχανή του κιμά ήδη.

Αφήστε ένα σχόλιο