Ο street art παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης έκανε γκράφιτι στα χαλάσματα και δημοσίευσε ένα δίλεπτο βίντεο που καταγράφει την καταστροφή.

«Aυτό το έτος ανακαλύψτε έναν νέο προορισμό» είναι ο τίτλος του βίντεο το οποίο είναι ιδιαιτέρως καυστικό. Παρουσιάζε τη Γάζα ως τουριστικό προορισμό με τις «ευκαιρίες ανάπτυξης» να βρίσκονται παντού. «Στους ντόπιους αρέσει τόσο πολύ που δεν θέλουν ποτέ να φύγουν» αναφέρει το βίντεο για να σχολιάσει ο Banksy: «επειδή δεν επιτρέπεται να φύγουν».

«Η Γάζα συχνά περιγράφεται ως η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου επειδή κανείς δεν επιτρέπεται να μπει ή να βγει από την περιοχή. Αυτό είναι λίγο άδικο για τις φυλακές. Εκεί δεν κόβεται το ρεύμα ή το νερό κάθε μέρα» γράφει ο Banksy στην ιστοσελίδα του.

Ένα από τα γκράφιτι που άφησε στη Γάζα είναι ένα γατάκι με ροζ φιόγκο. Με τη δημιουργία του αυτή θέλησε να κριτικάρει την αδιαφορία του κόσμου για τη Γάζα.

«Ένας ντόπιος με ρώτησε: «Τι σημαίνει αυτό;». Του εξήγησα ότι ήθελα να δείξω την καταστροφή της Γάζας ποστάροντας φωτογραφίες στον ιστότοπό μου αλλά οι άνθρωποι στο διαδίκτυο κοιτάζουν μόνο εικόνες με γατάκια». «Η Γάτα βρήκε κάτι να παίξει. Τα παιδιά μας;» απαντά ο ντόπιος.

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο