Σαμαράς

Δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά η βουλή να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού μόλις 168 είπαν «ναι» στον Σταύρο Δήμα, ενώ 131 ψήφισαν «παρών» κι επέλεξαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε εθνικό κίνδυνο, όπως δήλωσε μετά τη διαδικασία ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι, σε σχέση με τους 160 της πρώτης ψηφοφορίας, ο αριθμός των θετικών ψήφων ανέβηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 168 ήταν και οι χρυσαυγίτες Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως στην τρίτη ψηφοφορία «δεν θα υπάρχει παρών, αλλά θα υπάρχει ονοματεπώνυμο», μια δήλωση την οποία ορισμένοι θεώρησαν απειλή, όμως εγώ πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός μιας χώρας δεν απειλεί κανέναν παρά μόνο τάζει υπουργεία σε προθύμους.

Γι’ αυτό και τόνισε με νόημα το «ονοματεπώνυμο», καθώς η διαδικασία παραχώρησης υπουργικών χαρτοφυλακίων σε νέα πρόσωπα είναι χρονοβόρα και η χώρα βιάζεται να βγει μια ώρα αρχύτερα στην ανάπτυξη.

Φήμες λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει τις επόμενες μέρες νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο θα τονίσει την ανάγκη να εκλέξουμε πρόεδρο της δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, σημειώνοντας πως αν πάμε σε εθνικές εκλογές δεν θα υπάρχει μυστική ψήφος αλλά χρωματισμένα ψηφοδέλτια με ονοματεπώνυμα, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.

Από την πλευρά του, ο χρυσαυγίτης Στάθης Μπούκουρας δήλωσε έξω από τη βουλή πως ψήφισε τον Σταύρο Δήμα επειδή κατάγονται από την ίδια περιοχή, την Κόρινθο. Η δήλωσή του ήταν εξαιρετικά ειλικρινής. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, ο κλαψιάρης ναζί απείχε από την πρώτη ψηφοφορία για πρόεδρο της δημοκρατίας διότι σκάλιζε τα ληξιαρχεία της Κορίνθου για να βεβαιωθεί πως ο Δήμας είναι πράγματι συντοπίτης του, κι όχι κάνας μπάσταρδος.

Μάλιστα, ο βουλευτής που παραδέχτηκε ότι έγινε εθνικιστής εξαιτίας του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε πως αισθάνεται υπερήφανος επειδή έπραξε το καθήκον του, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ασυλία του για την επερχόμενη δίκη των υπόλοιπων χρυσαυγιτών.

Φυσικά, το γεγονός ότι ο Μπούκουρας έδειρε μαζί με άλλους ναζί τον δήμαρχο Κορίνθου πριν από δύο χρόνια δεν επηρέασε την αγάπη του προς τους Κορινθίους, όπως τον Σταύρο Δήμα, καθώς τότε δεν κινδύνευε με φυλάκιση.

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μιλά για ονοματεπώνυμα που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, μιας και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πάρα πολύ καλά πώς να ρίχνει μια κυβέρνηση.

Άλλωστε, κι ο ίδιος ονοματεπώνυμο είχε όταν έφευγε από τη Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας πως δεν θα ξαναγυρίσει πίσω ούτε ως αρχηγός της, κι ονοματεπώνυμο είχε όταν επέστρεφε μετά από ενδελεχή παρατήρηση του ταβανιού του πολιτικού του γραφείου.

Όμως, όπως και να το κάνουμε, στην Ελλάδα όλοι έχουμε κοντή μνήμη. Τόσο κοντή, που ίσως καταφέρουμε επιτέλους να συμφιλιώσουμε τους νοικοκυραίους με τον ναζισμό και να προχωρήσουμε στην πολυπόθητη εθνικιστική συνεννόηση που θα μας βγάλει μια για πάντα στην ανάπτυξη.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο