ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις στον Κορυδαλλό με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών.

Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι κλειστοί από νωρίς το πρωί. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη. Πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι ενώ στα δυο άκρα της οδού Σολωμού, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δυο συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη 

Η μία είναι της ΚΕΕΡΦΑ με συνθήματα όπως, «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Στην κινητοποίηση της ΚΕΕΡΦΑ συμμετέχει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 100 χρυσαυγίτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη μια πλευρά της οδού Σολωμού και απέναντι από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Δεύτερο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έχει ξεκινήσει από το Κρατικό Νίκαιας και κατευθύνεται προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Nαυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Κορυδαλλού εργαζόμενοι και φορείς της πόλης καθώς επίσης και βουλευτές της Β’ Πειραιά με σύνθημα «Όχι στη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό» με σκοπό να φτάσουν στις φυλακές.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο