πρετεντέρης

Με ένα ειρωνικό άρθρο – σχόλιο στην εφημερίδα «Τα Νέα», με τίτλο «Πολύ χρήμα» ο Γιάννης Πρετεντέρης επιχειρεί να αποδομήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να εκκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με την ταυτόχρονη  καταβολή τιμήματος από τους ενδιαφερόμενους. Σημειώνεται πως η σχετική μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται και στη λίστα Βαρουφάκη που έχει σταλεί στους θεσμούς και εκτιμάται πως θα αποφέρει 350 εκατ. ευρώ.

«Οι τηλεοπτικές άδειες μπορεί να αποδειχτούν τηλεοπτικό χρυσωρυχείο. Ακόμη και αν πουλήσουν ας πούμε την καθεμία στο εξωφρενικό για τα δεδομένα της τηλεοπτικής αγοράς) ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, η κυβέρνηση μπορεί να μαζέψει ένα δισ. αν ανοίξουν εκατό κανάλια!», γράφει σε ειρωνικό τόνο ο κεντρικός αρθρογράφος του ΔΟΛ και σχολιαστής του Mega.

Όμως όπως σημειώνουν οι typologies.gr ο Γιάννης Πρετεντέρης «σίγουρος για την αξιοπιστία των πηγών του, δεν έκανε τον κόπο να αναζητήσει τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ, το οποίο αναφέρει πως σε όλη τη χώρα 119 τηλεοπτικοί σταθμοί και 918 ραδιοφωνικοί σε όλη τη χώρα».  «Εξ  αυτών, πληρώνουν “ενοίκιο” για τις συχνότητες στο δημόσιο μόνο οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί. Αντιθέτως, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ένα μηνιαίο ποσό στη  Digea όλοι, όσοι, εκπέμπουν ψηφιακά. Η  Digea  εξασφάλισε τις συχνότητες έναντι ποσού 18,3 εκατ. ευρώ  για 15 χρόνια και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, 380 εκατ. ευρώ», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο