ΑΘΗΝΑ-Ομιλία του Π.Λαφαζάνη σε συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας στο Πανελλήνιο .(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

«Δεν θα μείνω ανενεργός πολίτης κατ” αρχήν. Δεν πρόκειται να εισακούσω εκείνους που λένε «σκάσε επιτέλους, Γλέζο». Εκείνο που πρώτα από όλα κάνω, είναι μία πρόταση για τη συνάντηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. Θα μου πείτε, υπάρχει μεγάλη απόσταση απόψεων, σωστό. Ναι. Πάμε σε εκλογές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο από πλευράς στόχων, προθέσεων και προορισμών του τόπου.

Όλοι βέβαια, θα υψώσουμε τη σημαία ότι πάμε να σώσουμε τον τόπο. Το θέμα είναι να κρίνει ο λαός από την ιστορία του καθενός, ποιος αυτά που λέει θα τα κάνει πράξη. Με αφορμή, όμως, αυτό, θα ήθελα να απευθύνω μία έκκληση για αποφυγή χαρακτηρισμών και ύβρεων. Όχι μόνο δεν συνάδει σε έναν διάλογο, σημαίνει κι έλλειψη επιχειρημάτων», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο Μανώλης Γλέζος.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα και εάν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του, ο κ. Γλέζος απάντησε: «Το θέμα δεν νομίζω να είναι θέμα προσωπικό. Κρίνονται, βέβαια, τα πρόσωπα αναμφισβήτητα, άλλα πάνω από όλα κρίνονται πολιτικές, κατά τη δική μου γνώμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Ελλάδας, την ιστορία της Αριστεράς, την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από το ότι δεν εφάρμοσε ούτε αυτά που εξήγγειλε προεκλογικά και αμέσως, όταν ανέλαβε την εξουσία. Την ώρα που αγοράζεις ψωμί και το τρως, προσθέτεις αξία στο ψωμί; Είναι εντελώς αδιανόητο ο ΦΠΑ στο ψωμί. Αλλά το σύστημα της εξουσίας, όταν φορολογεί τους πολίτες, δεν σκέφτεται τίποτα και προβαίνει και σε αυτές τις ανοησίες».

«Δέχομαι, εφόσον είμαστε στην ευρωπαϊκή ζώνη και όλα τα κράτη εφαρμόζουν τον ΦΠΑ, να τον εφαρμόζουν. Με ποιο δικαίωμα, όμως, μπορούν τα άλλα κράτη στα τρόφιμα να έχουν, όπως η Μάλτα, 0%, άλλες χώρες 3% κι εμείς να μην έχουμε δικαίωμα να πούμε π.χ. στις βρεφικές, στις νηπιακές τροφές, μηδέν συντελεστής; Στα τρόφιμα, στο γάλα των παιδιών, μηδέν. Στα φάρμακα μηδέν, στο ψωμί που τρώμε και στο λάδι, μηδέν. Από εκεί και πέρα, ας βάλουμε στα καλλυντικά 33,43%, για να υπάρξει το ισοδύναμο των εσόδων», πρόσθεσε.

Ο κ. Γλέζος εκτίμησε πως δεν υπάρχει περιθώριο για μετεκλογκές συνεργασίες και συμπλήρωσε: «Εκτός αν αναιρέσει και κάνει αυτοκριτική η κυβέρνηση Μαξίμου, για όσα έκανε. Εγώ έχω μία ευπιστία στους ανθρώπους αποδεδειγμένη, την έχω πληρώσει βέβαια. Αν πρόκειται να σωθεί η χώρα, γιατί όχι; Να την ξαναπληρώσω».

Σε ερώτηση για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, απάντησε: «Αναμφισβήτητα, για μένα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Υπάρχει το ευρώ, υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν χαρίζουμε- το έχω δηλώσει και στην Ευρωβουλή- την Ευρώπη στους άλλους, είναι δημιούργημα όχι μονάχα λεκτικά, μορφολογικά, αλλά και νοηματικά. Η Ευρώπη είναι ελληνικό δημιούργημα και δεν θα το χαρίσουμε στους άλλους. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν θα δεχτούμε ποτέ ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη».

 

athina1507_0Διαψεύδει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Tην ίδια ώρα σημειώθηκε και η πρώτη αντίδραση, με αφορμή τα όσα γράφονται στη διάρκεια των πολιτικών συζητήσεων και συναντήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπό τον τίτλο «Απάντηση σε ανακριβές και ανυπόστατο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαψεύδει δημοσίευμα με στο οποίο παρουσιάζονται θέματα σχετικά με τη δράση της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και απέστειλε και με δελτίο Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ για να προλάβει πιθανά ανακριβή δημοσιεύματα στο άμεσο μέλλον:

«Στο σημερινό σας φύλλο δημοσιεύετε ανακριβές και ανυπόστατο άρθρο που αναφέρεται σε ανύπαρκτη σύσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με άλλες δυνάμεις, όπου αποτυπώθηκαν «διαφωνίες» κ.λπ. Είναι γνωστό ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει καταθέσει η ίδια πολιτική πρόταση για τη μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων του ΟΧΙ μέχρι τέλους, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, την ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν σειρά συναντήσεων με άλλες πολιτικές δυνάμεις (ήδη έγινε με την Λαϊκή Ενότητα), θα ακούσουμε τις δικές τους θέσεις και θα αποφασίσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες και με βάση την κατακτημένη μας συντροφικότητα.

Όλα τα άλλα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Θα σας παρακαλούσαμε για την άμεση επανόρθωση, τη δημοσίευση της παρούσης όπως και για τη δημοσίευση του ανοιχτού καλέσματος πολιτικής συνεργασίας που έχουμε καταθέσει

ert.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο