Βραβείο Pulitzer στον φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη και το Reuters

0

behrakis1

Το αποτύπωμα της προσφυγικής κρίσης και η υπογραφή του κορυφαίου έλληνα φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη κυριάρχησαν στα φετινά βραβεία Πούλιτζερ.

Η 100η απονομή των Πούλιτζερ– της ύψιστης διάκρισης για τα έντυπαμέσα ενημέρωσης παγκοσμίως – έγινε χθες το βράδυ από το Πανεπιστήμιο Columbia, με το πρακτορείο Reuters και τους New York Times να μοιράζονται το βραβείο στην κατηγορία «Breaking News» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η βράβευση του Reuters έγινε για την, ιστορική πλέον, σειρά φωτογραφιών του Γιάννη Μπεχράκη και των δύο ακόμη ελλήνων φωτογράφων του πρακτορείου Αλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρου Αβραμίδη που αποτύπωσαν καρέ – καρέ το δράμα της προσφυγικής κρίσης την περασμένη χρονιά.

Για τις φωτογραφίες αυτές ο Γιάννης Μπεχράκης έχει ήδη ανακηρυχθεί φωτογράφος της χρονιάς για το 2015 από το Reuters και τον Guardian.

Το βραβείο Πούλιτζερ «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» απονεμήθηκε στο πρακτορείο Associated Press για το ρεπορτάζ του που αφορούσε τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στην βιομηχανία θαλασσινών.

Στην κατηγορία “Breaking News” διακρίθηκε επίσης η εφημερίδα Los Angeles Times για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald-Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη για τις οποίες βραβεύτηκε το Reuters, όπως τις έχει καταχωρήσει το ίδιο το πρακτορείο:

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × three =

Simple Share Buttons