Προς τι η έκπληξη;

0

Turkey-Greece-border-refugees

Χθες κιόλας επαναπροωθήθηκαν 202 άτομα

Έχουν ειπωθεί πολλά και εύστοχα, στην πλειοψηφία τους, τις τελευταίες ώρες για τον τρόπο με τον οποίο κατακρεουργήθηκαν κάποιες διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες παρείχαν προστασία σε ανθρώπους που αναζητούν μια μοίρα στον ήλιο στον δυτικό μας παράδεισο.
Αυτός ο ήλιος, όμως, χτυπάει σα χαστούκι όποιον τολμήσει να τον πλησιάσει.. Ξέραμε ότι οι διακηρύξεις, στην πεπλανημένη πραγματικότητα της ελευθερίας, που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα, αξίες, δημοκρατία δεν είναι τίποτα παραπάνω από γράμματα κενά περιεχομένου και αυτό εισπράττουμε μέρα με τη μέρα.
Εχτές μόλις επιβεβαιώθηκαν οι χαρακτηρισμοί ”εκβιασμός”, ”φιλελεύθερος εξτρεμισμός”, ”τυχοδιωκτισμός” και άλλα πολλά μέσα από τις αποκαλύψεις για εκ νέου στήσιμο επίθεσης στην Ελλάδα.
Τι ακριβώς συνέβη χθες; Τέθηκε επισήμως σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία συνοπτικά καθιστά την όμορη Τουρκία ασφαλές κράτος επαναπροώθησης. Γιατί όχι; Γιατί μας εκπλήσσει;

Χθες κιόλας επαναπροωθήθηκαν 202 άτομα.

Το ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια πραγματοποιεί γενοκτονία έναντι της κουρδικής μειονότητας με την εθελοτυφλία των δυτικών ελιτιστών, το ότι έχει χαρακτηριστεί κράτος-σφαγείο, το ότι κατέχει την τέχνη να ”αποσιωπά” κάθε φωνή αντίστασης με καταφανή και κυνική αυθαιρεσία των ανθρωποφυλάκων της, το ότι έχει ανήλικα παιδιά να εργάζονται κάτω από συνθήκες που κανένα δυτικό μυαλό δεν μπορεί να συλλάβει, το ότι η πολιτική της εξουσία είναι ένας από τους χρηματοδότες του τέρατος που λέγεται ISIS και που ξεριζώνει εκατομμύρια κόσμο από την πατρίδα του φαντάζομαι ότι δεν συνιστούν σοβαρό λόγο άρσης της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας του Πορνείου της ΕΕ.
Πώς είναι δυνατό να βγάζεις χειμαρρώδεις λόγους για πάταξη της τρομοκρατίας όταν εσύ ο ίδιος διαμορφώνεις διαρκώς τις συνθήκες για να αντρωθεί αυτό το αίσχος της ανθρωπότητας;

Ίσως για να μη μονοπωλείς την καταστροφή του κόσμου, ίσως για να ενδυναμώσεις την σχιζοφρένεια της εξουσίας σου και να μας την πλασάρεις ως αναλγητικό. Ίσως επειδή είσαι το πρόσωπο της βίας..

Η τραγωδία θα συνεχίζεται όσο οι πολίτες αυτής της γης αδυνατούν να θέσουν φραγμούς στη φρίκη που ολοένα έρχεται..

Γιατί, λοιπόν, εκπλήσσεσαι;

Νίκος Νικολέτος

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

twelve − ten =

Simple Share Buttons