Τσακαλώτος προς Βερολίνο: “Συγγνώμη που δεν ενημερώσαμε”

0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel ο Υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε σε Γερμανούς Βουλευτές ότι ήταν λάθος ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τους θεσμούς για την κίνηση να δώσει το βοήθημα στους συνταξιούχους.

Όπως αναφέρει το Γερμανικό περιοδικό:

«O Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ενώπιον Γερμανών βουλευτών ότι υπήρξε ελλιπής συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας του. Αυτό το επιβεβαίωσαν στο SPIEGELONLINE περισσότερα του ενός άτομα που μετείχαν σε μια συνάντηση σήμερα το πρωί. O Τσακαλώτος επέμεινε, βέβαια, ότι η χώρα του μπορούσε να λάβει μόνη της τις τελευταίες αποφάσεις στη συνταξιοδοτική και φορολογική πολιτική. Παραδέχθηκε, όμως, ότι θα έπρεπε προηγουμένως να ενημερώσει τους πιστωτές» αναφέρει το ρεπορτάζ και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με τους βουλευτές ο Τσακαλώτος απέδωσε το επικοινωνιακό λάθος στην πίεση του χρόνου. Έπρεπε να αποφασίσουν γρήγορα για τις πρόσθετες παροχές, ώστε να μπορέσουν να συνυπολογιστούν στον προϋπολογισμό του 2016. Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του υπουργού σε μια χθεσινή του εμφάνιση. Ο Τσακαλώτος είπε ότι είναι οικονομολόγος κι όχι λογιστής. “Ανακαλύπτω όμως ότι η λογιστική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.».

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 + seventeen =

Simple Share Buttons