Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

4

Πανικός και τραυματίες στο Λονδίνο

Τρομοκρατική πράξη χαρακτηρίζουν οι βρετανικές αρχές την έκρηξη εντός του συρμού του μετρό στο Λονδίνο, στον σταθμό Parsons Green, σήμερα το πρωί.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό της γραμμής «District Line». Άγνωστος, μέχρι στιγμής αριθμός ανθρώπων έχουν τραυματιστεί. Είτε φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο, είτε ποδοπατήθηκαν κατά τον πανικό που επικράτησε μετά την έκρηξη.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν έναν κατεστραμμένο κουβά, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε τσάντα σούπερ μάρκετ και φέρεται να είναι το «αντικείμενο» που ευθύνεται για την έκρηξη. Ωστόσο, αυτό ερευνάται ακόμη.

Προβολή εικόνας στο Twitter

 Ο Guardian δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο που δείχνει τον κουβά να σιγοκαίει μετά την επίθεση:

Η ανακοίνωση της μητροπολιτικής αστυνομίας 

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί εντός συρμού του μετρό στο Λονδίνο, προχώρησε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

«Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί (σ.σ. 10.20 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στον σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου μετά από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό “τρομοκρατική ενέργεια”.

»Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπάρχει αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο».
Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο: 

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

4 Comments

 1. μιχαλης πετρελης on

  Χριστίνα Πάντζου
  ΦΜΣ:
  Romy Sch.neider vs Mons Cupitolium
  Vi1 Aust.ria
  Erwin Scℏ2πrödinger

Αφήστε Ένα Σχόλιο

fourteen − 10 =

Simple Share Buttons