Τρία Κτίρια Κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου

1

χιωτίνης

Τρία Κτίρια Κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου

 Πολλά είναι τα ερωτήματα πάνω στις αδυνατότητες της επίσημης ερμηνείας των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Το ταμπού γύρω από οτιδήποτε αποτελεί αμφισβήτηση της εκδοχής που προέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση και ο στιγματισμός ως “θεωρία συνωμοσίας” απαγορεύει όσους μελέτησαν σοβαρά αυτή τη μέρα να μεταδώσουν στον κόσμο την ορθολογική ερμηνεία και ανάλυση των γεγονότων.

Όμως, υπάρχει ένα γεγονός εκείνης της μέρας, που μπορεί να αποτελεί την τραγικώς αστεία εις άτοπον επαγωγή της υπόθεσης, όμως δεν αμφισβητείται από κανέναν, και ταυτόχρονα είναι ικανό να κάνει ακόμα και τον πιο σκεπτικιστή γυρω από τις “θεωρίες συνωμοσίας” να ξεκινήσει να ξετυλίγει το κουβάρι.

Ένα τρίτο κτίριο έπεσε την 11η Σεπτεμβρίου. Το σύμπλεγμα που ονομαζόταν Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (World Trade Centre ή WTC) αποτελείτο από επτά κτίρια. Οι δίδυμοι πύργοι, που ονομάζονταν κτίριο 1 και κτίριο 2, κατέρρευσαν το πρωί.

Στις 5:20 το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου, κατέρρευσε το κτίριο 7 (WTC7). Το κτίριο είχε χτυπηθεί (;) από συντρίμια των πύργων και υπήρχαν φωτιές που μαίνονταν σε 3 ή 4 από τους 47 ορόφους του κτιρίου. Η επίσημη εξήγηση για την αιτία της κατάρευσης είναι ότι η φωτιά αδυνάτισε τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου μεχρι της ξαφνικής ολοκληρωτικής αστοχίας και κατάρρευσής του. Το γεγονός αυτό, το καθιστά το τρίτο μεταλλικό κτίριο σε ολόκληρη την ιστορία της δόμησης που καταρρέει εξαιτίας φωτιάς.

Τα πρώτα δυο ειναι τα WTC1 και WTC2, οι δίδυμοι πύργοι.

Καθιστά επίσης το τρίτο παράδειγμα στην ιστορία όπου μία τυχαίας και ασσύμμετρης φύσεως ζημιά (φωτιά) οδηγεί σε απολύτως συμμετρική και τακτική κατάρευση πάνω στο ίχνος του κτιρίου, προστατεύοντας από τον κίνδυνο όλα τα γύρω κτίρια.

Να σημειώσουμε ότι μία ελεγχόμενη κατεδάφιση για να σχεδιαστεί, υπολογιστεί, προετοιμαστεί και υλοποιηθεί χρειάζονται αρκετές βδομάδες ή και μήνες.

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Μιχάλης Χιωτίνης

Μέσα από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο, σχεδίαζα πράγματα που στέκονται. Σήμερα, μέσα από μια χώρα που καταρρέει, ψάχνω να βρω τι στέκει και τι δεν στέκει.

1 Comment

Αφήστε Ένα Σχόλιο

seventeen − 14 =

Simple Share Buttons