Τραγούδι της ημέρας: Little Stevie Wonder – Fingertips (Part 2)

0
stevie-wonder4Ο σπουδαίος μουσικός Stevie Wonder…

Στις 9 Αυγούστου 1963 ο δεκατριάχρονος τότε Stevie Wonder κατακτά την κορυφή του Αμερικάνικου Singles Chart με το “Fingertips II” και γίνεται ο νεότερος καλλιτέχνης που το πετυχαίνει στην ιστορία της μουσικής.
Ο Στέβλαντ Χάρνταγουεϊ Τζάντκινς, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1950 στην πόλη Σαγκινόου του Μίσισγκαν των ΗΠΑ.
stevie-wonder2
Τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός, παραγωγός δίσκων, ακτιβιστής, ο Wonder ζει τυφλός σχεδόν από τη μέρα που γεννήθηκε, με την μουσική να αποτελεί την διέξοδο του πλούσιου πνεύματος του από την ηλικία των 11 ετών, όταν και υπέγραψε συμβόλαιο με τη θυγατρική του οίκου Motown, Tamla.
Μερικά από τα τραγούδια του που τον έχουν κάνει τόσο δημοφιλή είναι τα «Superstition», «Sir Duke», «I Wish» και «I Just Called to Say I Love You».
stevie-wonder
Περισσότερα από τριάντα τραγούδια του έχουν μπει στο ΤΟΡ 10 του Αμερικάνικου Billboard και έχει λάβει 22 Βραβεία Grammy, κατέχοντας και την πρωτιά στη λίστα με τους άνδρες νικητές στην ιστοτία των Grammy.
stevie-wonder3
Ο Stevie Wonder είναι επίσης διάσημος για το έργο του ως ακτιβιστής πολιτικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της καμπάνιας που διεξήγαγε το 1980 για να γίνουν τα γενέθλια του Martin Luther King Junior, του ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, αργία στις ΗΠΑ, ενώ αναδείχθηκε το 2009 Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

twenty + 14 =

Simple Share Buttons