Τραγούδι της ημέρας: David Bowie – I Can’t Explain

0

bowie

Από τον Γιάννη Μπάκο

Στις 19 Οκτωβρίου 1973 κυκλοφορεί το έβδομο studio album του David Bowie, με τίτλο “Pin Ups”.

Αυτή η δισκογραφική δουλειά του Bowie περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών που αγαπάει ο Βρετανός star, κυκλοφόρησε από την RCA Records φτάνοντας στο Νο.7 του album chart της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στην επανακυκλοφορία του το 1983, πήγε κατευθείαν στο Νο.1.

bowie

Σύμφωνα με τον παραγωγό του album Ken Scott, η ιδέα ήταν αρχικά στον δίσκο να μπουν δέκα διασκευές και μια πρωτότυπη εκτέλεση, έχοντας σας βασικό στόχο την Αμερικάνικη αγορά. Το “Pin Ups” θα ήταν το πρώτο από τα δύο “1960s nostalgia” albums που είχε ως στόχο να κυκλοφορήσει ο Bowie, με το δεύτερο να αποκαλείται “Bowie-ing Out” και να περιλαμβάνει διασκευές Αμερικανών μουσικών που αγαπάει ο καλλιτέχνης.

Το πλάνο δεν προχώρησε και ο David Bowie συμπεριέλαβε τις διασκευές που είχε στο μυαλό του στα albums Heathen (2002) και Reality (2003).

Ο Bowie γράφει στο Booklet του δίσκου:

Αυτά τα τραγούδια είναι τα αγαπημένα μου μιας περιόδου από το ’64 έως και το ’67 που έζησα στο Λονδίνο.

Το “Pin Ups” περιλαμβάνει διασκευές σε τραγούδια των Pretty Things, Them, Yardbirds, Pink Floyd, Mojos, Easybeats, Merseys, The Kinks, The Who.

Επιλέγουμε την διασκευή στο “I can’t explain” των The Who, που είχε αρχικά κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 1965 από την μπάντα από το Λονδίνο.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

one × two =

Simple Share Buttons