Το τραγούδι της ημέρας: Pearl Jam – Brain of J.

0

buttons_jfkassasination-3

Από τον Γιάννη Μπάκο

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963 και ώρα 12:30, στην πλατεία Ντίλι του Ντάλας, δολοφονείται ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο 35ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η αυτοκινητοπομπή της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου διέσχιζε την πλατεία της πόλης, με τον Κένεντι να χαιρετάει τον κόσμο, όταν έφερε ξαφνικά τα χέρια του στο λαιμό του και άρχισε να σκύβει προς την πλευρά της γυναίκας του, η οποία τον κοίταζε έντρομη. Ένας πυροβολισμός είχε ακουστεί αλλά ελάχιστοι τον είχαν αντιληφθεί, ενώ ένα δευτερόλεπτο αργότερα, ο τοπικός κυβερνήτης, Κόναλι, ο οποίος καθόταν ακριβώς μπροστά από τον Κένεντι έπεσε απότομα μπροστά, χτυπημένος από τη δεύτερη σφαίρα. Τέσσερα δευτερόλεπτα, μία τρίτη σφαίρα χτύπησε τον πρόεδρο στο κεφάλι, συντρίβοντας το.
Η δολοφονία του Κένεντι και το ανεξιχνίαστο της υπόθεσης για την συνείδηση της Αμερικανικής κοινωνίας, έχει οδηγήσει σε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες έχουν κατατεθεί στην κοινή γνώμη είτε μέσω ταινιών, είτε μέσω βιβλίων, αναμφισβήτητα όμως σταθερά μέσω των τεχνών.
Οι Pearl Jam, η κορυφαία, ίσως, σύγχρονη ροκ μπάντα των ΗΠΑ, παραθέτουν την δική τους προσέγγιση στην δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Το κομμάτι “Brain of J.” ξεκινά με το ερώτημα “Who’s got the brain of JFK?”, μια μομφή στην ιατροδικαστική εξέταση της σωρού του Αμερικανού προέδρου.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

1 + 2 =

Simple Share Buttons