Το τραγούδι της ημέρας: Tom Waits – Rain Dogs

0

waits2

Από τον Κωνσταντίνο Βιτσαρά

Give my umbrella to the Rain Dogs For I am a Rain Dog too

Σε μια εποχή οπού μεσουρανούσε η synth-pop και το.. hair metal, κάπου σε ένα υπόγειο του Μανχάταν ο 35άρης και σε πλήρη οίστρο Tom Waits συνέχιζε το (εσκεμμένα ξεκούρδιστο) βιολί του.

Τραγούδια πνιγμένα στον καπνό και το αλκοόλ γράφτηκαν μέσα σε λίγες μέρες και περιήλθαν στο αριστουργηματικό „Rain Dogs“ που κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 1985.

waits

Το 8ο album του Αμερικανού μουσικού, o διάδοχος του ιδιόρρυθμου Swordfishtrombones, συνεχίζει με πειραματισμούς στην ίδια κατεύθυνση, αυτή τη φορά με πιο ξεκάθαρο concept και αυθεντική τραγουδοποιία.

Σκιαγραφόντας το αστικό τοπίο και τους ανθρώπους του μέσα από το γκοτέσκο πρίσμα του, ο Waits προσφέρει με το „Rain Dogs“ και τα 19 κομμάτια του ένα ιδιοσυγκρασιακό μείγμα πρώιμων blues, cabaret αλά Kurt Weill, jazz funeral και φυσικά rock, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Κωνσταντίνος Βιτσαράς

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και σπούδασε Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών. Η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε ερασιτεχνικά στην παραγωγή αλλά και την αρθρογραφία. Τρέφεται από beats και σκοτεινά ηχοτόπια ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενσωματωθεί από επιλογή στην πανίδα του Βερολίνου.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

nineteen − twelve =

Simple Share Buttons