Το Τραγούδι της ημέρας: The Who – I can see for miles

0

apollo-thewho

“Houston, we got a problem”

Σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου του 1970, επέστρεψε στη γη η πιο διάσημη διαστημική αποστολή στην ιστορία της ανθρωπότητας, το Apollo 13, που έμεινε στην ιστορία για την φράση “Houston, we got a problem” και ενέπνευσε τόσο το Hollywood όσο και αρκετούς μουσικούς.

Το Apollo 13 ήταν η έβδομη επανδρωμένη αποστολή του διαστημικού προγράμματος “American Apollo” και μόλις η τρίτη αποστολή που είχε σκοπό να προσγειωθεί στο φεγγάρι. Έφυγε από την γη στις 11 Απριλίου 1970 από το Kennedy Space Center στην Florida, αλλά μετά από μια έκρηξη στην δεξαμενή οξυγόνου, το πλήρωμα αναγκάστηκε να επιστρέψει και παρά τις αντίξοες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει λόγω του ατυχήματος (απώλεια θερμοκρασίας, έλλειψη πόσιμου νερού κ.α) κατάφερε να επιστρέψει με ασφάλεια στην γη στις 17 Απριλίου 1970.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η περιπέτεια των Fred W. Haise, Jr., John L. Swigert, Jr. και James A. Lovell, Jr. έγινε ταινία από τον σκηνοθέτη Ron Howard, με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, (Apollo 13, 1995), που ήταν υποψήφια γα 11 όσκαρ και κέρδισε 2 από αυτά (ήχου και μοντάζ). 
Μέσα από το soudntrack της ταινίας επιλέγουμε το “I can see for miles” των The Who σαν τραγούδι της ημέρας.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × one =

Simple Share Buttons