Το τραγούδι της ημέρας: The Beach Boys – Good Vibrations

0

thebeachboys

Από τον Γιάννη Μπάκο

Στις 4 Νοεμβρίου 1966 οι Beach Boys κατακτούν την κορυφή του USA Singles Chart με το κομμάτι τους “Good Vibrations”.

Το εν λόγω κομμάτι περιλαμβάνεται στην 11η δισκογραφική δουλειά της μπάντας από την Καλιφόρνια, με τον ηγέτη του σχήματος Brian Wilson να συνθέτει την μουσική και τον ξάδερφο του Mike Love να γράφει τους στίχους.

the_beach_boys-good_vibrations_s

Ο Love εμπνεύστηκε τους στίχους από την μητέρα του που συνήθιζε να του μιλάει για τους σκύλους που άλλοτε γαβγίζουν και άλλοτε όχι σε αγνώστους και πως αυτό οφείλεται στην ενέργεια που εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος αλλά μόνο οι σκύλοι μπορούν να αντιληφθούν. Αυτή η ιστορία πάντα τρόμαζε τον Love όταν ήταν παιδί, μεγαλώνοντας όμως έμελλε να τον βοηθήσει να γράψει τους στίχους ενός από τα πιο σημαντικά τραγούδια στην ιστορία της μουσικής.

spellbound_theremin

Το “Good Vibrations” έχει πολύ ξεχωριστή δομή, επιρροές από πολλά μουσικά φάσματα και αποτέλεσε την ακριβότερη παραγωγή στην μέχρι τότε ιστορία της μουσικής. Πρωτοποριακή για την εποχή είναι η χρήση του Theremin, ενός μουσικού οργάνου που μέχρι τότε ήταν γνωστό στο κοινό από την ταινία του Alfred Hitchcock “Νύχτα Αγωνίας”. Η ιδιαιτερότητα του Theremin είναι η ανέπαφη λειτουργία του, με τον χρήστη να τοποθετεί να χέρια πάνω από το όργανο και με το ένα ορίζει την συχνότητες, ενώ με το άλλο την ένταση.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 × two =

Simple Share Buttons