Το τραγούδι της ημέρας: Σωκράτης Μάλαμας – Θίασος

1
malamas_5
Του Γιάννη Μπάκου

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου γεννιέται το 1924 στο χωριό Φάρασα της Επαρχίας Καισάρεια της Τουρκίας ο Αρσένιος Εζνεπίδης ή αλλιώς Γέροντας Παΐσιος.
paisios
Υπήρξε Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του, ειδικότερα για τις προφητείες του, τις οποίες αγκάλιασε η συντηρητική Ελληνική κοινωνία.
Τις προηγούμενες ημέρες (2016) ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόθεση να περιληφθεί ανάμεσα στις άλλες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα η αποποινικοποίηση του αδικήματος της βλασφημίας.
Με αφορμή την απόσυρση του αναχρονιστικού νόμου,  κατά το πάγιο αίτημα οργανώσεων και φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μετά τη γενική κατακραυγή για την καταδίκη του διαχειριστή της ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος», θυμόμαστε το πιο σύγχρονο εργαλείο της εκκλησιαστικής κατήχησης, αναδεικνύοντας την πνευματική γύμνια της κοινωνίας μας.
pastitsios
Ο Σωκράτης Μάλαμας συμπεριέλαβε το κομμάτι “Θίασος” στον δίσκο του “Αδειο Δωματιο”, μιλώντας ανοιχτά για την παρακμή της σύγχρονης Ελλάδας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων…
“Επενδύσεις, διαφημίσεις, ενοχές και ανακρίσεις,
εποχές για λεφτά, άπατος στα χαμηλά

με θεούς φοβερούς, με θρησκείες τρομοκράτες
με ληστές στην αυλή, αδιάφοροι, χαζοί”

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Simple Share Buttons