Το τραγούδι της ημέρας: Screamin’ Jay Hawkins – I Put a Spell on You

0

hawkins

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1929

Ο Jalacy Hawkins γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1929 στο Κλίβελαντ των Η.Π.Α., βρέθηκε σε ορφανοτροφείο και υιοθετήθηκε σε ηλικία 18 μηνών.

Μελέτησε κλασικό πιάνο και ξεκίνησε την καριέρα του ως blues πιανίστας ενώ παράλληλα ασχολούνταν ιδιαίτερα επιτυχημένα και με την πυγμαχία την οποία αργότερα και χάριν της μουσικής αποφάσισε να παρατήσει.

Η μεγάλη επιτυχία ήλθε με το single „I Put a Spell on You“ και συγκεκριμένα με την επανηχογράφηση του κομματιού από την Columbia κατα τη διάρκεια της οποίας ο Hawkins μεθυσμένος „εμπλούτισε“ το κομμάτι με αστεία ουρλιαχτά και άλλα εφέ. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδιασμό με μακάβρια σκηνικά στις θεατρικές ζωντανές του εμφανίσεις, οδήγησαν στο να γίνει ο Hawkins ο πρωτοπόρος του shock rock.

Η επιτυχία που γνώρισε με το τραγούδι αυτό, που κατατάσσεται στα καλύτερα όλων των εποχών και που έχει διασκευαστεί από εκατοντάδες καλλιτέχνες, δεν επαναλήφηκε ποτέ. Ηχογραφούσε  όμως ακατάπαυστα, συμμετείχε σε 2 ταινίες του Jim Jarmusch και συνέχισε να περιοδεύει μέχρι και το 2000 όπου και πέθανε μετά από επέμβαση για ανεύρυσμα.

Είχε παντρευτεί έξι φορές και υπολογιζόταν ότι ήταν πατέρας 57 παιδιών.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

2 × one =

Simple Share Buttons