Το τραγούδι της ημέρας: Perry Como – Juke Box Baby

0

jukebox-main-new

Από τον Γιάννη Μπάκο

Στις 23 Νοεμβρίου 1889, στο Palais Royale Saloon του Σαν Φρανσίσκο, λειτουργεί το πρώτο Juke Box, εντυπωσιάζοντας τους θαμώνες του σαλούν και ξεκινώντας την δημιουργία του μύθου. Εφευρέτης της πρωτοποριακής αυτής συσκευής ήταν ο ο Λούις Γκλας, στέλεχος της General Electric, ο οποίος τοποθέτησε μέσα σε ένα ξύλινο κουτί έναν φωνογράφο Έντισον με 4 ακουστικούς σωλήνες και μία υποδοχή για νομίσματα. Κατά αυτό τον τρόπο κάθε θαμώνας του σαλούν μπορούσε ρίχνοντας ένα κέρμα των 5 σεντς να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι.
juke-box
Η Pacific Phonograph Company ήταν η εταιρία που έβαλε σε παραγωγή το Juke Box, το οποίο ουσιαστικά κατάργησε τον πιανίστα που μέχρι τότε είχε ξεχωριστή θέση στα Αμερικάνικα μπαρ, ουσιαστικά σημαίνοντας και την μεγάλη αλλαγή που θα ακολουθούσε στον τομέα της μουσικής στους χώρους διασκέδασης.
Το Juke Box γνώρισε μεγάλη άνθηση στις ΗΠΑ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και της Μεγάλης Ύφεσης στη δεκαετία του ’30, κυριότερη του σύνδεση όμως είναι με το rock ‘n’ roll κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του ’50.
jukebox_girls
Μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής, ο Perry Como, τραγούδησε το 1956 το “Juke Box Baby” ωδή στα κορίτσια που λάτρευαν να χορεύουν στους ρυθμούς της συσκευής που αποτελεί σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης εποχής.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

12 + eleven =

Simple Share Buttons