Το τραγούδι της ημέρας: Oasis – Stand by me

0
oasis
Από τον Γιάννη Μπάκο

Σαν σήμερα, στις 31 Αυγούστου 1997, οι Oasis κατακτούν την κορυφή του UK Albums Chart με τον δίσκο  τους “Be here now”.

Η παρέα από Manchester, στο απόγειο της δόξας τους  απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κοινού με το 3ο τους album.

oasis2

Η κυκλοφορία του “Be here now” μπορεί να αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία με πωλήσεις περισσότερων από 1 εκατομμύριο δίσκων την πρώτη μέρα που βρέθηκε στα δισκοπωλεία, στην ουσία όμως αποτέλεσε και το τέλος μια ολόκληρης εποχής για την Βρετανική μουσική, το τέλος της Britpop.

Η φθορά είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αφού τα φτωχόπαιδα από το Manchester ήταν πλέον καλοχτενισμένα και καλοντυμένα δίπλα στον επίδοξο πρωθυπουργό Tony Blair και τον στήριζαν σε κάθε δημόσια εμφάνιση του.

oasis3

Μαζί με αυτό ήρθε ο και ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana να στρέψει την προσοχή του κοινού σε αυτό το ζήτημα, παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από την Britpop. Την ίδια στιγμή στα μάτια του κόσμου η Britpop αποτελούνταν πλέον από μουσικούς και σχήματα εθισμένα στα ναρκωτικά, με χαρακτηριστικό το δημοσίευμα μεγάλου αγγλικού εντύπου για την Britpop με τίτλο “Cocaine Nation”.

Το “Stand by me” αποτέλεσε το 2ο single από το album φτάνοντας στο Νο.2 του UK Singles chart.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 − 1 =

Simple Share Buttons