Το τραγούδι της ημέρας: Oasis – Champagne Supernova

0

oasis3

Από τον Γιάννη Μπάκο

Στις 2 Οκτωβρίου 1995 κυκλοφορεί από την Creation Records το δεύτερο album των Oasis με τίτλο “(What’s the story) Morning Glory?”.

oasis1

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της μπάντας από το Manchester έμελλε να αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία της Βρετανικής μουσικής, πουλώντας περισσότερα από 20εκ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και χαρίζοντας μας κομμάτια όπως τα “Wonderwall”, “Don’t look back in anger” και “Champagne Supernova”.

Αποτελεί σήμερα το album αναφορά στην ιστορία της Britpop μαζί τα albums “Parklife” των Blur και “Different Class” των Pulp.

oasis2

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα Rockfield Studios στην Ουαλία, με τον Owen Morris στην παραγωγή και τον νεαρό ακόμα τότε Noel Gallagher σε επικουρικό ρόλο. Όλα τα τραγούδια ήταν γραμμένα από τον Noel, που είχε  τον απόλυτο έλεγχο της μπάντας, με τον Paul Weller να συμμετέχει στο album παίζοντας κιθάρα σε 3 κομμάτια.

Η χαρακτηριστική φωνή του Liam, η αναμφισβήτητη ικανότητα του Noel να γράφει μελωδίες που σου μένουν στο μυαλό, η δίψα του κοινού και το τέλειο Timing έφεραν το “(What’s the story) Morning Glory?” στην κορυφή των πωλήσεων στην Μεγάλη Βρετανία για την δεκαετία του ’90.

oasis4

Το “Champagne Supernova” ήταν το έκτο single από το album, που περιλάμβανε στο σύνολο του 10 τραγούδια!

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four + 16 =

Simple Share Buttons