Το τραγούδι της ημέρας: Nine Inch Nails – Closer

0

Nine-inch-nails

Γενέθλια σήμερα του Trent Reznor

17 Μαΐου του 1965 γεννήθηκε στην Πενσιλβανία των Η.Π.Α. ο μουσικός Trent Reznor.

Γνωστότερος ως ο εγκέφαλος του σχήματος Nine Inch Nails, κατάφερε να γίνει ηγέτης του industrial rock ιδιώματος φέρνοντας το στο mainstream της μουσικής στις αρχές των 90’s. Έχει Κυκλοφορήσει album-σταθμούς στο σκληρό αυτό είδος, όπως το „Pretty Hate Machine“ του 1989, το „The Downward Spiral“ το 1994 και το „The Fragile“ το 1999, έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο David Bowie και ο Peter Murphy, έχει βοηθήσει τον Marilin Manson, έχει διασκευαστεί από το Johnny Cash, ενώ έχει επιμεληθεί το soundtrack για το „Lost Highway“ του David Lynch αλλά και για ταινίες του David Fincher, όπως το „ The Girl with the Dragon Tattoo“, με το οποίο κέρδισε και Βραβείο Grammy.

Γνωστός για τον ιδιόρρυθμο, εκρηκτικό χαρακτήρα του, δεν κατάφερε ποτέ να κρατήσει για πολύ καιρό μέλη στο συγκρότημα του, αλλάζοντας διαρκώς σύνθεση και χρησιμοποιώντας ουσιαστικά μουσικούς μόνο για τα live.

Nine-inch-nails-2

Το „Closer, μέσα από το αριστουργηματικό „The Downward Spiral“ – concept album που ηχογραφήθηκε στο ερειπωμένο σπίτι του serial killer Charles Manson, προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο για τους στίχους του αλλά και το αμφιλεγόμενο, εμβληματικό videoclip του.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 + five =

Simple Share Buttons