Το τραγούδι της ημέρας: Muse – Uno

0
bellamy-matt-muse
Στις 9 Ιουνίου 1978 γεννιέται στο Cambridge ο Matt Bellamy, τραγουδιστής, κιθαρίστας, πιανίστας και συνθέτης των Muse.

Η χαρακτηριστική του φωνή που παραπέμπει σε τενόρο, η δεξιοτεχνία του σαν οργανοπαίκτης, μαζί με την προσωπικότητα και την ενέργεια που βγάζει στην σκηνή, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, κατατάσσοντας τον Bellamy και τους Muse στην κορυφή της άτυπης λίστας με τα κορυφαία συγκροτήματα της γενιάς τους.
muse
Γιος του George Bellamy, κιθαρίστα των Tornados, της πρώτης Βρετανικής μπάντας που έφτασε στο Νο.1 στις ΗΠΑ, ο Bellamy φέρει το μικρόβιο της επιτυχίας, μόνο που κατάφερε να το κάνει επιδημία, πουλώντας εκατομμύρια δίσκους και πραγματοποιώντας έξι παγκόσμιες περιοδείες, από την καθιέρωση των Muse στο πάνθεον της μουσικής βιομηχανίας κι έπειτα.
muse-uno
Σχημάτισε τους Muse με τους Chris Wolstenholme και Dominic Howard το 1994, με αρχικό όνομα Rocket Baby Dolls, κερδίζοντας τον σχολικό διαγωνισμό Battle of the Bands στον οποίο είχαν λάβει μέρος, γεγονός που τους ανάγκασε να πάρουν την μπάντα πιο σοβαρά.
Το 1999 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Showbiz και πρώτο promo single το Uno.
Ο Matt Bellamy έχει επιλεγεί στην 19η θέση με τους κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών, όπως αυτοί παρουσιάστηκαν από το online Βρετανικό περιοδικό Gigwise.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × five =

Simple Share Buttons