Το τραγούδι της ημέρας: Morrissey – Everyday Is Like Sunday

0
morissey
Σαν σήμερα γεννιέται στις 22 Μαΐου 1959 ο Steven Patrick Morrissey

Γεννημένος στο Davyhulme του Lancashire, γόνος Ιρλανδικής εργατικής οικογένειας, ο Morrissey μεγάλωσε στο Manchester όπου και αγάπησε την λογοτεχνία, την ποίηση και φυσικά την μουσική.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ηγήθηκε δύο punk σχημάτων, πριν γνωρίσει τον Johnny Marr και μαζί σχηματίσουν τους “The Smiths” το 1982.
morrissey2
Με τους Smiths o Morrissey κέρδισε την αναγνώριση, αφού από το 1984 μέχρι το 1987 κυκλοφόρησαν 4 studio albums, χτίζοντας τον δικό τους μύθο και χαρίζοντας πολλά κλασικά κομμάτια στην indie σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας.
Από το 1988 και την διάλυση των Smiths μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει 11 προσωπικά albums, όντας πια ένας μύθος για την μουσική, όχι μόνο στην γηραιά αλβιώνα αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη, τόσο για το ξεχωριστό του ανεξίτηλο ταλέντο στην ποίηση και την ερμηνεία, όσο και για τον αγώνα του ενάντια στο παλάτι και την κρεατοφαγία.
morissey3
Το “Everday is like Sunday” ήταν το 2ο single της πρώτης προσωπικής δουλειάς του Morrissey με τίτλο “Viva Hate“. Εμπνευσμένο από τη νουβέλα του Nevil Shute “On the beach” που μιλάει για μια ομάδα ανθρώπων που περιμένει την πυρηνική καταστροφή την Μελβούρνη της Αυστραλίας, αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά κομμάτια της solo καριέρας του και ίσως το πιο δημοφιλές κομμάτι της μετά Smiths καριέρας του.
Χαρακτηριστικό της αναγνώρισης του, τουλάχιστον στο νησί, είναι η φράση που ακολουθεί πολλές κριτικές δίσκων σε επίπεδο στίχων… “It’s good, it’s not Morrissey but it’s good!

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

7 − 2 =

Simple Share Buttons