Το τραγούδι της ημέρας: Michael Jackson – Billie Jean

0

thriller

Από τον Γιάννη Μπάκο

Στις 30 Νοεμβρίου 1982 κυκλοφορεί από την Epic Records το 6o στούντιο άλμπουμ Michael Jackson με τίτλο “Thriller”. Αυτή ήταν και η δισκογραφική δουλειά του Michael Jackson που εκτόξευσε την φήμη του και έθεσε τις βάσεις για την δημιουργία του μύθου του βασιλιά της ποπ μουσικής. 

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα Westlake Recording Studios του Los Angeles, με τον σπουδαίο Quincy Jones στην παραγωγή και το κόστος να αγγίζει το 1$εκ. Σήμερα το “Thriller” παραμένει το album με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, αγγίζοντας τα 110 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ το 1984 κέρδισε 8 Grammy Awards.

thriller2

Ο Jackson έγραψε 4 από τα 9 κομμάτια του album, ένα από τα οποία, το “The girl is mine”, τραγουδάει με τον Sir Paul McCartney, γεγονός που θεωρήθηκε στροφή προς το “λευκό” ακροατήριο προκαλώντας ένα μούδιασμα στο πρώτο διάστημα κυκλοφορίας του “Thriller”. 

Η κυκλοφορία του “Billiejean” ως δεύτερο single μέσα από το album αποτέλεσε το εφαλτήριο για όλα όσα ακολούθησαν, την κατάκτηση, δηλαδή, από τον Michael Jackson της κορυφής του Έβερεστ της ποπ μουσικής

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

7 − 1 =

Simple Share Buttons