Το τραγούδι της ημέρας: Echo and the Bunnymen – The Killing Moon

0

echo-burny

Γενέθλια σήμερα του Ian McCulloch

5 Μαίου 1959 γεννήθηκε στο Liverpool ο τραγουδοποιός Ian McCulloch.

Γνωστότερος ως ο frontman-τραγουδιστής των Echo and the Bunnymen, ίδρυσε το συγκρότημα το 1978 μαζί με τους Will Sergeant και Les Pattinson. Έγιναν γρήγορα ένα απο τα επιδραστικότερα σχήματα της post-punk και new wave σκηνής και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να κυκλοφορούν ποιοτικούς δίσκους.

echo-burny-2

Το „The Killing Moon“ μέσα από το δίσκο „Ocean Rain“ είναι το γνωστότερο τους τραγούδι και κατά πολλούς επίσης το καλύτερο τους, ενώ συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της cult ταινίας „Donnie Darko“. Tα ακόρντα του βασίστηκαν στο „Space Oddity“ του David Bowie παιγμένο ανάποδα ενώ η μελωδία είναι εμπνευσμένη από μουσική μπαλαλάικας που άκουσε ο κιθαρίστας Sergeant στη Ρωσία.

Όπως εκμυστηρεύτηκε κάποτε ο Ian MacCulloch, ένα πρωινό πίσω στο 1983 ξύπνησε με τις λέξεις „Fate up against your will. Through the thick and thin. He will wait until you give yourself to him.“ κολλημένες στο μυαλό του. «Δεν ονειρεύεσαι τέτοια πράγματα έτσι απλά και τα θυμάσαι, γι‘αυτό και χρεώνω τους στίχους του „The Killing Moon“ στο Θεό. Δε μου συνέβη ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Όταν το τραγουδώ στο κοινό, ξέρω ότι δεν υπάρχει άλλη μπάντα στον κόσμο που να έχει γράψει ένα κομμάτι σαν κι αυτό» .

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

one × 5 =

Simple Share Buttons