Το τραγούδι της ημέρας: Χαρούλα Αλεξίου – Όταν πίνει μια γυναίκα

0

Από τον Γιάννη Μπάκο

Γεννιέται στις 27 Δεκεμβρίου 1950 στην Θήβα η Χαρούλα Αλεξίου. Κόρη αγρότη και απόγονος οικογένειας που είχε φτάσει στον Ελλαδικό χώρο με την Μικρασιατική καταστροφή, κάνει τα πρώτα βήματα της στο τραγούδι στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Από τότε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού, έχοντας συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς.

Ξεχωρίζουν οι συνεργασίες της με τους Μάνο Λοΐζο, Μανώλη Ρασούλη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Νικόλα Άσιμο , Θάνο Μικρούτσικο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Σωκράτη Μάλαμα κ.α..

Η φήμη της Χαρούλας έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, με πολλές εμφανίσεις στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμο, καθώς και πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Πρώτη της δισκογραφική δουλειά είναι ο δίσκος “12 Λαϊκά τραγούδια” σε στίχους και μουσική των Β.Βασιλειάδη, Αντ.Βαρδή, Γ.Ζαμπέτα, Απ.Καλδάρα και Γ.Μαρκόπουλου.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × 3 =

Simple Share Buttons