Το τραγούδι της ημέρας: Bruce Springsteen- Part Man Part Monkey

0

54335-darwin

Από τον Γιάννη Μπάκο

Στις 24 Νοεμβρίου 1859 ο Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών», με την οποία εισήγαγε τη θεωρία της φυσικής επιλογής, στην οποία η πάλη για επιβίωση δημιουργεί τη διακλάδωση των ειδών και έχει παρόμοια αποτελέσματα με την πρακτική της τεχνητής επιλογής.

Ο Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος ήταν Άγγλος φυσιοδίφης και γεωλόγος, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης.
Ήταν ο εισηγητής του μηχανισμού της φυσικής επιλογής, μέσω του οποίου πρότεινε ότι συντελείται η εξέλιξη όπου όλα τα είδη ζωής προέρχονται από κοινούς προγόνους και έχουν διαμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου.
Ανέπτυξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη φύση, όταν σπούδαζε ιατρική στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, γεγονός που τον οδήγησε στη μελέτη των θαλάσσιων ασπόνδυλων. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως οι σπουδές του στη θεολογία στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ ώθησαν τον Δαρβίνο προς τη φυσική επιστήμη και στην θεωρία με την οποία αποδομεί τις βασικές αρχές του Χριστιανικού δογματισμού. 
Το ταξίδι που έκανε με τον “Ιχνηλάτη”, το διάσημο πλοίο του, τον κατέστησε διάσημο ως γεωλόγο του οποίου οι παρατηρήσεις και θεωρίες υποστήριζαν τη θεωρία της ομοιομορφίας του Τσαρλς Λάιελ.
Η θεωρία του Δαρβίνου και η πεποίθηση του πως το ανθρώπινο είδος προέρχεται από την εξέλιξη του πιθήκου, ενέπνευσαν το έργο πολλών καλλιτεχνών, με τον Bruce Springsteen να είναι ένας από αυτούς.
partman
Ο “The Boss” συμπεριέλαβε το εν λόγω κομμάτι στο ένατο album του με τίτλο “Human Touch”, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1992.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 × five =

Simple Share Buttons