Το ”Τέταρτο Κουδούνι” ανεβάζει Γέρμα!

0

 

γερμα 2

Το Νόστιμον ήμαρ συναντά τη Θεατρική ομάδα Τέταρτο Κουδούνι, με αφορμή την παράσταση Γέρμα , που θα ανέβει στις 4,5, 11 και 12 του Ιούνη. Η Μαρία Παρέντη συναντά την Ντίνα Κουλοχέρη, σκηνοθέτιδα και υπεύθυνη της ομάδας, με αφορμή τον ποιητικό αυτό ύμνο του Λόρκα στη γονιμότητα, τη μητρότητα και την κοινωνική καταπίεση της γυναίκας.

γερμα 3

N. H: Γνωρίστε μας το ”Τέταρτο Κουδούνι” με λίγα ή και πολλά λόγια!

Τ.Κ: Υπάρχουμε εδώ και μία δεκαπενταετία.Έχουμε δύο ομάδες, τη Νεανική και εκείνη των Ενηλίκων με 40 Θεατρικά μέλη. Έχουμε παρουσιάσει περίπου 30 έργα όλα αυτά τα χρόνια, κάθε χρόνο, χωρίς καμία διακοπή. Έχουμε δημιουργήσει 3 ντοκυμαντέρ μικρού μήκους- 2 για το τοπικό μας έθιμο που λαμβάνει χώρα στον εορτασμό Πέτρου και Παύλου και ενα για τη Μελίνα Μερκούρη . Έχουμε συνδιοργανώσει 5 θεατρικά φεστιβάλ σε συνεργασία με το Δήμο μας .Η αρχή έγινε απο μας και τώρα είναι πια θεσμός για την πόλη .Επίσης έχουμε δημιουργήσει 5 δρώμενα.

Ν.Η:Είναι το θέατρο πράξη επαναστατική;

Τ.Κ: Το θέατρο είναι καθαρά και μόνο πράξη επαναστατική.

Ν.Η:Πόσο δύσκολο είναι στα χρόνια της κρίσης να κρατάτε ζωντανά τα όνειρα των ανθρώπων που αγκαλιάζουν την προσπάθειά σας;

Τ.Κ: Και όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αν σκεφτείς ότι όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής μας έχουμε κερδίσει την Αγάπη και το Σεβασμό του κοινού στον τόπο μας και όχι μόνο.

Ν.Η:Τόπος δράσης σας είναι τα Σπάτα. Ποιες δυσκολίες εντοπίζετε στην περιοχή όσον αφορά το θέατρο και την τέχνη εν γένει;

 
Τ.Κ: Σε έναν τόπο με πολλά προβλήματα άλυτα επί σειρά ετών, με κλειστά μαγαζιά, ανεργία στο ζενίθ, σε έναν τόπο που παλεύει να επιβιώσει οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές , αλλά η ΤΡΕΛΑ μας είναι πιο μεγάλη! (γελάει)

 

Ν.Η:Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τα έργα που ανεβαίνουν από το ”Τέταρτο Κουδούνι”;

 

Τ.Κ: Για να επιλέξω ένα έργο πάντα θέτω ως βασικά κριτήρια το έμψυχο Υλικό, το Κείμενο φυσικά , και τον Τόπο.

 
Ν.Η:Τώρα ανεβάζετε τη Γέρμα του Λόρκα, αποδίδοντάς την όπως εκείνος θα ήθελε..στο φυσικό της τοπίο, παρά τις δυσκολίες. Μιλήστε μας για το εγχείρημα και το έργο.

 
Τ.Κ: Δεν ξέρουμε αν θα το ήθελε αυτό, αλλά ελπίζουμε να χαμογελάει από εκεί που είναι βλέποντας πόσο τον αγαπάμε και σεβόμαστε το Λόγο του. Για μένα ο Λόρκα θέλει Ήλιο, Αέρα, Χώμα κι Ουρανό. Δεν “χωράει'” μέσα σ’ ένα θέατρο με “ψεύτικα” σκηνικά. Θέλει να αναπνεύσει οξυγόνο, να πάρει ο αέρας τα φορέματα των Γυναικών Του, να γυρίσει το κεφάλι ο θεατής να δει τ’ αστέρια και το φεγγάρι στον Ουρανό. Αυτό είναι το δεύτερο έργο του που ανεβάζουμε. Πριν από δύο χρόνια , ήταν το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, σε μια αυλή, σε ένα Μεσογείτικο σπίτι 100 ετών, εδώ στα Σπάτα. Η αποδοχή και η αγάπη του κοινού για αυτή την παράσταση ήταν απίστευτη. Τώρα ήρθε η ώρα της Γέρμα, η οποία ανεβαίνει και πάλι στο φυσικό της τοπίο.

γερμα 1
Ν.Η:Πότε πετυχαίνει τελικά μια παράσταση;

Τ.Κ: Δεν ξέρω αν υπάρχει συνταγή επιτυχίας, αυτό που ξέρω είναι πως όταν υπάρχει Αγάπη και Σεβασμός στο Όνειρο και στο ”Ακατόρθωτο” έχεις ήδη πετύχει.

Οδηγίες:Οι θεατές που θα έρθουν στην παράσταση να φορούν αθλητικά παπούτσια, θα χρειαστεί να περπατήσουν περίπου 400μέτρα, να έχουν μαζί τους ζακέτες κι ένα μπουκαλάκι νερό. Τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στη Λεωφόρο Σπάτων, λόγω στενότητας του δρόμου. Αν κάποιος έχει πρόβλημα να φτάσει με τα πόδια μπορεί να πλησιάσει με το αυτοκίνητο στο χώρο της παράστασης, αλλά μετά το αυτοκίνητο θα πρέπει να απομακρυνθεί. Όσοι Φίλοι έρθουν με το Λεωφορείο να κατέβουν στη στάση Ζώης .Σας Ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε.

ntina

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

20 − 7 =

Simple Share Buttons