Το «Νόστιμον Ήμαρ» γίνεται 16σέλιδο –κάθε μήνα εντός του Δρόμου

0

Των Θωμά Γιούργα και Κώστα Βλαχόπουλου

Το editorial του Νόστιμον Ήμαρ

Από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα, σ’αυτά τα 29 ένθετα τεύχη του Νόστιμον Ήμαρ, προσπαθήσαμε να πετύχουμε αυτά που επιδιώκαμε από την αρχή: να είμαστε παρεμβατικοί, ανοιχτοί στην διαφωνία και την κριτική, συνεπείς και με καθαρό στίγμα· να προάγουμε, μέσω των κειμένων, αξίες όπως η πολιτική, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη· να αναδείξουμε κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Όταν ξεκινούσε όλη αυτή η ιστορία με το ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ, εκεί στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, είναι αλήθεια ότι δεν γνωρίζαμε τι μας επιφύλασσε αυτή η συνεργασία. Ήμασταν μέχρι τότε ανυποψίαστοι για πολλά· για την αίσθηση να κρατάμε τυπωμένο στα χέρια μας το Nόστιμον Ήμαρ· την γνωριμία και τη συνεργασία με ανθρώπους που είναι χρόνια στον χώρο· την ανταπόκριση, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που θα γεννούσε στους αναγνώστες μας.

Σήμερα, μετά από 29 εβδομαδιαία τεύχη και μερικές εκατοντάδες κείμενα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η σύμπραξη του Δρόμου της Αριστεράς με το Νόστιμον Ήμαρ ήταν -και παραμένει- ένα συναρπαστικό εγχείρημα.

Σ’ αυτούς τους 6 μήνες γνωρίσαμε και συμπορευτήκαμε με υπέροχους ανθρώπους. Πρώτα από όλα με τους ανθρώπους που μας έδωσαν τα κείμενα τους για δημοσίευση. Άνθρωποι πολύπλεροι, κοινωνικά ανήσυχοι, ερασιτέχνες οι περισσότεροι, με δουλειές να τρέχουν παράλληλα, οι οποίοι κάθε βδομάδα έγραφαν για το ένθετο, χωρίς να περιμένουν κάτι από εμάς. Έτσι, for the love of the game.

Και φυσικά, οι άνθρωποι από τον Δρόμο. Χρόνια σ’αυτή την δουλειά, με τεράστια εμπειρία, σοβαρότητα και συνέπεια μας έδειξαν τον δρόμο. Είναι καλό σ’αυτό το σημείο να σημειώσουμε κάτι: η ουσιαστική ανοικτότητα με την οποία είδαν από την αρχή αυτή την σύμπραξη οι άνθρωποι του Δρόμου της Αριστεράς, φάνηκε κυρίως στην αντιμετώπιση που είχαν και έχουν απέναντι στο ένθετο. Χωρίς υποψία παρέμβασης στην ύλη και το περιεχόμενο, είμαστε πλήρως απελευθερωμένοι να γράφουμε αυτό που κρίνουμε πως πρέπει να δημοσιευτεί.

Μετά από έξι μήνες λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο: λαμβάνοντας σοβαρά υπ’όψιν τις συζητήσεις με κόσμο που αγοράζει την εφημερίδα και τις διάφορες κριτικές από αναγνώστες για εμπλουτισμό της ύλης με περισσότερα και κυρίως πιο αναλυτικά κείμενα, τα οποία απαιτούν μεγαλύτερη προετοιμασία και άρα περισσότερο χρόνο, σκεφτήκαμε την έκδοση ενός 16 σέλιδου μηνιαίου τεύχους Νόστιμον Ήμαρ εντός του Δρόμου, το οποίο θα αντικαταστήσει το εβδομαδιαίο 8σέλιδο έντυπο, και θα κυκλοφορήσει ανανεωμένο στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ραντεβού στα περίπτερα!

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ στον Δρόμο της Αριστεράς, την Μ.Παρασκευή 14.4.2017

Κάθε Σάββατο κυκλοφορεί στα περίπτερα το έντυπο Νόστιμον Ήμαρ ένθετο στον Δρόμο της Αριστεράς.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

20 + twenty =

Simple Share Buttons