Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε παροχή ασύλου στον Σνόουντεν

0

HONG KONG - 2013: In this handout photo provided by The Guardian, Edward Snowden speaks during an interview in Hong Kong. Snowden, a 29-year-old former technical assistant for the CIA, revealed details of top-secret surveillance conducted by the United States' National Security Agency regarding telecom data.  (Photo by The Guardian via Getty Images)

Με σημερινό του ψήφισμα, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να παρέχει άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν, αποσύροντας τις κατηγορίες εναντίον του και απαγορεύοντας την έκδοσή του σε τρίτη χώρα

Με 285 ψήφους υπέρ και 281 κατά, το Ευρωκοινοβούλιο, αποφάσισε ότι «αποσύρεται οποιαδήποτε κατηγορία βαρύνει τον Έντουαρντ Σνόουντεν στην Ευρώπη και του χορηγείται προστασία ενώ επίσης απαγορεύεται η οποιαδήποτε ενέργεια έκδοσής ή παράδοσής του σε τρίτους, σε αναγνώριση της ιδιότητάς του ως καταγγέλλοντος παγκόσμιες παραβιάσεις αλλά με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ακόμη, με άλλο ψήφισμα, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε ότι θα πρέπει τα κράτη-μέλη να λάβουν περισσότερα μέτρα ώστε να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τους από πιθανές παράνομες υποκλοπές.

Αυτή τη στιγμή, ο πρώην υπάλληλος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ζει στην Ρωσία η οποία του παρέχει άσυλο, μετά τις αποκαλύψεις του στον Τύπο για προγράμματα μαζικής παρακολούθησης των Αμερικανικών και των Βρετανικών κυβερνήσεων.

thepressproject.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

one × 4 =

Simple Share Buttons