“Το Δείπνο” στο Σινέ Λιλά

0

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα “ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ“, την παγκόσμια λογοτεχνική επιτυχία του Χέρμαν Κόχ

H ομώνυμη ταινία του Όρεν Μόβερμαν είναι ένα σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ, βασισμένο στην έντονη αντιπαράθεση δύο ζευγαριών κατά τη διάρκεια ενός δείπνου σε ένα πανάκριβο εστιατόριο.

Όταν ο Σταν Λόχμαν (Ρίτσαρντ Γκιρ) προσκαλεί το μικρότερο αδελφό του Πολ (Στιβ Κούγκαν) και τη σύζυγό του Κλερ (Λόρα Λίνεϊ) να δειπνήσουν μαζί με τη σύζυγό του Κέιτλιν (Ρεμπέκα Χολ) σ’ ένα από τα πιο μοδάτα εστιατόρια της πόλης, κανείς τους δεν μπορεί να φανταστεί το πόσο “άβολη” για όλους θα εξελιχτεί αυτή η νύχτα.


Σε αντιδιαστολή με το πολυτελές περιβάλλον του εστιατορίου και την άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού, η ατμόσφαιρα στο τραπέζι μόνο πολιτισμένη δεν θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κάποιος. Ο Πολ επιτίθεται συνεχώς στον αδερφό του, ενώ μεγάλη ένταση υπάρχει και μεταξύ του Σταν και της Κέιτλιν. Ο Σταν αναφέρεται επανειλημμένα σε κάποιο σημαντικό θέμα που πρέπει να συζητήσουν, ωστόσο οι υπόλοιποι θέλουν να εμποδίσουν αυτήν την κουβέντα να εξελιχτεί.

Τελικά, ο λόγος που ο Σταν τους έχει καλέσει καθίσταται σαφής. Και τα δύο ζευγάρια έχουν 16χρονους γιους, οι οποίοι έχουν διαπράξει ένα φρικτό έγκλημα που έχει σοκάρει τη χώρα. Τα αγόρια κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο και το ανέβασαν στο Διαδίκτυο. Παρόλο που οι ταυτότητές τους δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, οι γονείς τους πρέπει ν’ αποφασίσουν πως θα χειριστούν την κατάσταση. Καθώς προχωρά η βραδιά, οι βαθιές πεποιθήσεις και η αληθινή φύση των χαρακτήρων αποκαλύπτονται, οι σχέσεις μεταξύ τους θρυμματίζονται και ο καθένας ξεχωριστά αποκαλύπτει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει προκειμένου να προστατέψει εκείνους που αγαπά.

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Χέρμαν Κος κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Όρεν Μόβερμαν
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ρεμπέκα Χολ, Λόρα Λίνεϊ, Στιβ Κούγκαν, Κλοέ Σεβινί|Διάρκεια: 120’

Ωρες προβολων: 8:50 και 10:50.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 × 4 =

Simple Share Buttons