Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποφυλάκισης

0

fyssas

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή, τυφλή ως προς το δίκαιο.

Έφη Παρασκευοπούλου

18 Σεπτέμβρη 2013, Κερατσίνι.

Ο Γιώργος Πατέλης,ο Γιάννης Λαγός και το μίσος προς την ουσιαστική ελευθερία οπλίζουν τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά. Το μαχαίρι καρφώνεται τρεις φορές στο στήθος του Παύλου Φύσσα. Παίρνει ανάσα,δείχνει το δολοφόνο του, ακούγεται το κλικ της αισχρής φωτογραφίας που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, παίρνει ακόμα μια ανάσα ελευθερίας-μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Αφήνει την ανάσα του και δεν παίρνει άλλη.

19 Σεπτέμβρη 2013, νεκροταφείο Σχιστού.

“Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει.” Ο Παύλος κηδεύεται από χιλιάδες φίλους. Φίλοι του είναι όσοι πιστεύουν στην ανεξαρτησία,την αυτονομία, το δίκαιο-όσοι πιστεύουν στις πραγματικές ανάσες ζωής και όχι στις αυτοματοποιημένες αναπνοές επιβίωσης.

21 Σεπτέμβρη 2013, ΓΑΔΑ.

Ο δολοφόνος κρατείται στη ΓΑΔΑ. Η κοινή γνώμη τον έχει καταδικάσει. Η δικαιοσύνη διαπραγματεύεται την τοποθεσία της προφυλάκισής του. Στον Κορυδαλλό οι κρατούμενοι αντιδρούν-δεν τον θέλουν.

25 Σεπτέμβρη 2013, Πειραιάς.

Ο δολοφόνος απολογείται- και στην ουσία δεν απολογείται. Οι αντιφάσεις και τα ψέματα κατακλύζουν την απολογία του. “Δε με έστειλε κανείς.” -“Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου”. –“Δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής.”

roupakias-xrysh-avgi

27,29,30 Σεπτέμβρη, 1,2 Οκτώβρη 2013,Παντού.

Τα ψέματα του δολοφόνου και της Χρυσής Αυγής αποδομούνται. Με μαρτυρίες, με φωτογραφίες,με στοιχεία. Γίνεται σαφές αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Το μίσος του ναζιστικού κόμματος είναι η λαβή του μαχαιριού, η ορμή του χτυπήματος, το τέλος της ελευθερίας.

4 Οκτώβρη 2013,φυλακές Κορυδαλλού.

Μιχαλολιάκος, Λαγός & Πατέλης οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. Ανεπιθύμητοι από τους κρατούμενους, αποδοκιμάζονται με κάθε τρόπο. Η δικαιοσύνη αποφασίζει πως αξίζουν προστασία-αποφασίζεται να κρατηθούν στην έκτη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Δολοφονικής, μισάνθρωπης, ναζιστικής οργάνωσης.

mixaloliakos

16 Νοέμβρη 2013,Κερατσίνι.

Αναρτάται επίσημα η νέα ονομασία της Παναγή Τσαλδάρη. Ονομάζεται πλεόν Οδός Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος έχει τη στήριξη του κράτους τώρα που δεν είναι ανάσα ελευθερίας- ο Παύλος γίνεται δρόμος.

odos=pavlou-fyssa

13 Απρίλη 2014,Πέραμα.

Η Μάγδα Φύσσα είναι για μια ακόμα φορά τραγικά ειλικρινής. «Εμάς μας βύθισαν. Στην κοινωνία; Πιστεύω σε κάποιες συνειδήσεις ο Παύλος να άλλαξε τρόπο σκέψης. Αλλά ούτως ή άλλως θα το έκανε. Αυτός ήταν ο στόχος του. Απλά θα το έκανε ζωντανός. Και έκανε και μπορούσε να κάνει πολλά άλλα. Άλλα δεν τον άφησαν».

14 Απρίλη 2014,γραφείο εφετών- ειδικών ανακριτριών.

Επί δέκα ώρες ο δολοφόνος εμμένει στο ότι δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής,πως απλά του “άρεσε να βγάζει φωτογραφίες με τα μέλη και τους βουλευτές”, πως θόλωσε γιατί τον χτυπούσε ο Φύσσας και του έβριζε το σπίτι.

19 Σεπτέβρη 2014, ένας χρόνος μετά το φόνο.

Ο δολοφόνος μιλαέι,μετανιωμένος-και μη μετανιωμένος, “Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω. Έκανα λάθος που πήρα το μαχαίρι από το αυτοκίνητο, αλλά φοβήθηκα, τη στιγμή που ήταν σκυφτός τον μαχαίρωσα, δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής, δεν είμαι χρυσαυγίτης…εντάξει, υποστηρίζω ακόμα τη Χρυσή Αυγή. Γαμώ τη στιγμή που πήρα το μαχαίρι.”

24 Απρίλη 2015,γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο συναντιούνται οι χαμογελαστοί κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες και οι γονείς του Φύσσα. Οι μεν περιμένουν τη δικαιοσύνη που πάντοτε τους υποθάλπει -οι δε,τη δικαιοσύνη που υπάρχει μέσα στο μυαλό των ελεύθερων ανθρώπων.

6 Νοέμβρη 2015,ίδια δικαστική αίθουσα.

Η Μάγδα Φύσσα υψώνει όλο της το παράστημα,μαζί και αυτό του γιού της. “Δε θα φύγω από τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω. Τι θέλετε; Να τον προστατέψετε; Θα του κόψω το λαρύγγι!”  Πετάει ένα μικρό μπουκάλι νερού προς το δολοφόνο του παιδιού της. Έχει καταφέρει να συμπυκνώσει την αλήθεια και το θάρρος της όλο σε μια κίνηση.

magda-fyssa

19 Φλεβάρη 2016,Ελλάδα,η δικαιοσύνη αποφασίζει.

Μετά από 36 μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Γιώργος Ρουπακιάς, αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών,στις 18 Μαρτίου. Του απαγορεύεται να βγει από τη χώρα, θα είναι σε κατ’οίκον περιορισμό,φυλασσόμενος.

Δε χρειάστηκε να το ζητήσει.

Δε χρειάστηκε να κάνει απεργία πείνας.

Δε χρειάστηκε να μεταμελήσει ούτε καν κατ’επίφαση.

Χωρίς ελαφρυντικά,με μόλις 17 από τους 140 μάρτυρες  να έχουν εξεταστεί,ο δολοφόνος είναι έτοιμος να οδηγηθεί στο σπίτι του.

Ας μην ξεχνάμε πως οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες, τόσο μέλη όσο και ηγετικά στελέχη του κόμματος, είναι ήδη ελεύθεροι.

Η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά είχε προαναγγελθεί. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή, τυφλή ως προς το δίκαιο.

pavlos-fyssas2

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × four =

Simple Share Buttons