Το 3ο Φεστιβάλ Syn στο Εδιμβούργο

1

syn2

Με την συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 ξεκινά το 3ο Syn Festival με τη στήριξη και συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Το φετινό πρόγραμμα είναι πλούσιο σε δράσεις και περιλαμβάνει έκθεση, workshops, θέατρο, συναυλίες, προβολή ταινιών μικρού μήκους καθώς και για πρώτη φορά φέτος ένα νέο πολιτιστικό δρώμενο με χρήση mapping projection.

syn4

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε δύο χώρους στο Teviot Row House και στο Out of the Blue. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό ενώ θα υπάρχουν collection boxes για την οικονομική ενίσχυση του Solidarity Quo που στηρίζει πρωτοβουλίες εθελοντών που δραστηριοποιούνται για την υποδοχή των προσφύγων από τη Συρία στην Ελλάδα.

Το 3ο Syn Festival θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου 2016. Θεματική αφετηρία του φετινού φεστιβάλ είναι η Μεσόγειος και οι ποικίλες ερμηνευτικές προεκτάσεις που συνοδεύουν το συγκεκριμένο ιστορικό και γεωγραφικό χώρο. Με αφορμή το πρόσφατο μεταναστευτικό κύμα και την προσφυγική κρίση, η Μεσόγειος θα εξεταστεί εννοιολογικά ως πέρασμα, διασταύρωση, σημείο συνάντησης και πολιτιστικής ανταλλαγής.

syn3

Μέσα από τις διάφορες καλλιτεχνικές εκφράσεις -τη μουσική, τα εικαστικά, τον κινηματογράφο, το θέατρο- το 3ο Syn Festival στοχεύει στην ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας και εννοιών που σχετίζονται με τη μετανάστευση, την αποδοχή και τη συνύπαρξη. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, μουσικοί, performers και σκηνοθέτες συναντιούνται στο 3ο Syn Festival και παρουσιάζουν τα έργα τους. Για μια ακόμη χρονιά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και καλωσορίζουμε για πρώτη φορά το Be there! Corfu Animation Festival, μεταφέροντας τις βραβευμένες κινηματογραφικές παραγωγές τους στη Σκωτία.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα : http://www.synfestivaledinburgh.co.uk/schedule/

Ομαδική έκθεση “Across the Mediterranean” Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, ώρα 19.00. Η Visual Arts Team του Syn Festival παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ”Across the Mediterranean”, η οποία προέκυψε μετά από ανοιχτή πρόσκληση καλλιτεχνών. Η έκθεση συγκεντρώνει έργα που σχετίζονται με τις έννοιες της μετανάστευσης, της ανταλλαγής, της μετακίνησης και της κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών, πραγματικών και εννοιολογικών έχοντας ως αφετηρία την περιοχή της Μεσογείου.

Καλλιτέχνες: Mattia Accurso, Amanda Armao, Antonia Bañados, Giorgis Charalampidis, Elisa Guietti, Dafni Kalokairinou, Chrysa Karagianni, Eleni Laparidou, Marina Papagianni, Paraskevi Papagianni, Martina Peluso, Dylan Read, Rebecca O’ Reilly, Kristian Zara.

syn

Project M! (mapping projection) Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, ώρα 21:00 To ”Project M!” συνιστά την πιο νέα δράση του φεστιβάλ και παρουσιάζει διαδοχικές βίντεο- προβολές σε μια μοναδική εγκατάσταση. To project προσφέρει ένα πρωτότυπο θέαμα στο οποίο κυριαρχεί η συνομιλία διαφορετικών διαδραστικών οπτικοακουστικών έργων.

Καλλιτέχνες: Lefteris Kastrinakis, Dimitris Traperas, Lucy Lamort, Colin Andrews, Clara Aparicio Yoldi, Chiara Cossu, Edyta Masior, Nadiaki Der, Konstantinos Tiligadis.

Short Films Στο φετινό Syn Festival θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους ανεξάρτητων δημιουργών, που διακρίνονται για την αισθητική ποιότητα και το κριτικό πνεύμα τους. Όπως προαναφέρθη, το Syn Festival υποδέχεται για πρώτη φορά το Be there! Corfu Animation Festival και τις ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας που στηρίζουν για ακόμη μια χρονιά τη διοργάνωση. Σκηνοθέτες: Kyriakos Antonopoulos, Tom Fergus Arnott, Bita Shafipour, Scott Willis.

ΘέατροWhose Crisis Is It Anyway?” Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, ώρα 18:30 Στο πλαίσιο του Syn Festival θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Whose Crisis Is It Anyway?”, σε σκηνοθεσία του Nicholas Vafio, με τους Ola Olsinova και Joe Simpson, καθώς και τους Isidora Bouziouri, Deppie Roumpeka και Phillip Eskine. Η παράσταση τοποθετείται στην Ελλάδα της κρίσης, την περίοδο του 2009-2015, όταν ένα νεαρό ζευγάρι μαθαίνει την πραγματική σημασία της αγάπης καθώς προετοιμάζουν το γάμο τους εν μέσω της δίνης της οικονομικής κρίσης.

Workshops Για ακόμη μια χρονιά το Syn Festival δίνει την ευκαιρία σε νέους workshop leaders να διαδράσουν με το κοινό, παρουσιάζοντας και υλοποιώντας ποικίλες δράσεις διαφόρων καλλιτεχνικών ειδών (μουσική, θέατρο, καλλιτεχνικό παιχνίδι). Workshop leaders: Edinburgh Swing Dance Society, Ludens Esemble, Paraskevi Papagianni, Myria Koutsoumpa, Dylan Read. Μουσικές συναυλίες

syn6

Το πρόγραμμα του Syn Festival εμπλουτίζεται και φέτος με μουσικά δρώμενα που προωθούν νέους ταλαντούχους μουσικούς στην πόλη του Εδιμβούργου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, θα παρουσιαστεί στο Teviot Underground το έργο του συνθέτη Iannis Xenakis με τίτλο Bohor. Πρόκειται ένα μοναδικό μουσικό συνονθύλευμα ήχων από ιρακινά και ινδουιστικά βραχιόλια.

Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί επίσης και το έργο νέων Ελλήνων συνθετών που εδράζονται στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και το Εδιμβούργο, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και τον κιθαρίστα Υannis Koufoudakis να εκτελεί για πρώτη φορά το έργο του με τίτλο Parole, το οποίο ολοκληρώθηκε πέρσι και εκτελέστηκε για πρώτη φορά από τον Ben Malinowski.

syn5

Μουσικοί – Συγκροτήματα: Alba, Magnus Turpie, Linda Campbell, Ioanna Tsimikou, Bare, Mad Gerald, Mojo Ford, Hoen, Amy Rogers, Dozen Draft, Gus Harrower, Maud the Moth, Substream, The Badwills, The Sesh, Boozoolia, Edinburgh Greek Dance Group, Isidora Bouziouri & Philip Erskine, Niavent.

Στηρίζουμε το Syn Festival μέσω του Indiegogo

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SYN FESTIVAL

Το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία εθελοντών. Με την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, το Syn Festival στοχεύει να φέρει σε επικοινωνία καλλιτέχνες διαφόρων δημιουργικών εκφράσεων. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα σε νεοεμφανιζόμενους και μη καλλιτέχνες, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό της Σκωτίας, με απώτερο σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και την προώθηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα:

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Stella Mazeri

synfestivaledinburgh@gmail.com http://www.synfestivaledinburgh.co.uk/ Χώροι Teviot Row House Out of the Blue Drill Hall 13 Bristo Pl, Edinburgh EH8 9AJ 36 Dalmeny St, Edinburgh EH6 8RG 0131 650 4673 0131 555 7100

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

1 Comment

  1. Θεοδώρα on

    Συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση του festival.. Εύχομαι να έχει επιτυχία και να δικαιωθούν οι κόποι σου.Είμαι επιστήθια φίλη με το Νίκο Βαφιόπουλο και παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα.Όσο υπάρχει η ανάγκη για έκφραση και μοίρασμα, υπάρχει ελπίδα για το πολιτισμό..Mε τις πιο εγκάρδιες ευχές μου…

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × two =

Simple Share Buttons