Την Πέμπτη η απόφαση για τους Τούρκους αξιωματικούς

0

Εν αναμονή

Για την προσεχή Πέμπτη το μεσημέρι μετατίθενται οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου για την τύχη των 8 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Για τους πρώτους τέσσερις το δικαστήριο δεν έχει ολοκληρώσει τη διάσκεψη λόγω ασθενείας της αρεοπαγίτου Διονυσίας Μπιτζούνη. Για τους υπόλοιπους τέσσερις τα συμβούλια αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διάσκεψή τους μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση στις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι για τους 8 Τούρκους έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις.

Κατά συνέπεια και στον Άρειο Πάγο οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις. Ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής τάχθηκαν κατά της έκδοσης των 8.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή των 8 σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναφερθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία, καθώς επίσης και ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία.

Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο κύμα εκκλήσεων για τη μη έκδοσή τους. Πλήθος νομικών, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσωπικοτήτων επισημαίνουν ότι εάν τελικά εκδοθούν, όχι μόνο δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, αλλά κινδυνεύει η ζωή και η ασφάλειά τους.

efsyn.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

20 + 14 =

Simple Share Buttons