Την «καρατόμηση» της Κατερίνας Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

0

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου στην ενημερωτική εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση - με θέμα: «Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία» , που συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στο ΕΒΕΑ, Αθήνα, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γ.γ Δημοσίων Εσόδων, η κ. Σαββαϊδου», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση του  συμβουλίου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση «πατάει» στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για την απόφασή της.

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε ζητήσει εδώ και μέρες τη διευκόλυνση της κυβέρνησης με την παραίτηση της, εξαιτίας της δίωξης ως ύποπτης για κακούργημα, αναφορικά με το πάγωμα προστίμου – μαμούθ που διέταξε για εταιρεία η οποία ασκούσε τοκογλυφία.

Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, η ίδια με επιστολή της εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας και εκτενή απάντηση στις κατηγορίες που της αποδίδονται.

«Αρνήθηκα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες.

Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της», ανέφερε στην επιστολή της η κ. Σαββαΐδου.

Απαντώντας η κυβέρνηση, διαμήνυσε ότι με την ανακοίνωσή της η γ.γ. Εσόδων «δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών». «Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης» κατέληγαν κυβερνητικοί κύκλοι που σχολίασαν την επιστολή.

Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει «σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη δικαίωσή μου και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου».

tvxs.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

12 − nine =

Simple Share Buttons