“Τι έχωσε ο πατέρας μου στον κόλπο μου” [βίντεο]

0

Μετάφραση Κρίκη Νικολέτα

Original link: Politicalcritique 

Σε συνέντευξη με θέμα την έκθεσή της με τον τίτλο “Τι έχωσε ο πατέρας μου στον κόλπο μου”, που πήρε το όνομά της από την κυριολεκτική σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον πατέρα της ως παιδί, η Alma Lily Rainer μιλάει για τη σεξουαλική βία. Δηλώνει πως “δεν είναι προσωπικό ζήτημα, ούτε μόνο γυναικείο, είναι ένα πρόβλημα για την κοινωνία ως σύνολο” και εξηγεί πώς ο φεμινισμός της έδωσε φωνή και κουράγιο για να μιλήσει.

Η καλεσμένη της Apolena Rychlíková είναι η Alma Lily Rainer, η οποία μέσω της τέχνης της αχολείται με την κουλτούρα του βιασμού. Η τελευταία της έκθεση, με τον τίτλο “Τι έχωσε ο πατέρας μου στον κόλπο μου” ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου στην γκαλερί Artwall στην Πράγα. Η έκθεση συνοδεύεται από μία σειρά συζητήσεων που εξετάζουν ζητήματα σεξουαλικής βίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες – από την προσωπική μέχρι και την οπτική των ιδρυμάτων.

Στη συνέντευξη αναφέρονται τα θέματα των συζητήσεων, εξηγείται η διαφορά στην έννοια του θύματος και σε αυτην του/ης επιζών/ούσα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο φεμινισμός μπορεί να λειτουργήσει ως ένας τρόπος θεραπείας.

 (https://www.youtube.com/watch?v=uMQgueEm7zs)

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

1 + seventeen =

Simple Share Buttons