Έχουμε πόλεμο, κύριε Τσίπρα, δεν το ξέρετε;

8

Έχουμε πόλεμο, κύριε Τσίπρα, δεν το ξέρετε;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αν ποτέ βρεθείς στην Αίγυπτο θα μάθεις το πρώτο αξίωμα του παζαριού: “Ο μόνος τρόπος να πάρεις κάτι πολύ φτηνά, είναι να μην το θέλεις”.

Το δεύτερο αξίωμα είναι: “Ακόμα κι αν θέλεις κάτι, πρέπει να πείσεις τους πωλητές ότι δεν το θέλεις”.

~~

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Όμως αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ένα παζάρι, μια πολιτικο-οικονομική διαπραγμάτευση, στα όρια του εφικτού.

Είναι η θεσμοθέτηση ή όχι της εξόντωσης μας.

Οι θεσμοί με τους οποίους διαπραγματευόμαστε δεν είναι άνθρωποι, δεν είναι εταίροι ή σύμμαχοι, δεν είναι φίλοι, είναι οι φυσικοί εχθροί μας.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, μαζί με τους τεχνοκράτες των συμβουλίων και τους ντόπιους συνεργάτες τους, είναι ένοχοι για εγκλήματα ενάντια στον ελληνικό λαό.

Γνωρίζουν ότι με τα νεοφιλελεύθερα προγράμματα τους μας οδήγησαν στην εξαθλίωση. Εμάς, τους πολλούς, γιατί οι συνεργάτες τους, καθώς κι οι Έχοντες, κέρδισαν πολλά.

~~

Σκεφτείτε ‘το.

Το ένα τέταρτο των Ελλήνων είναι άνεργοι. Απ’ όσους δουλεύουν οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα.

Δημόσια υγεία δεν υπάρχει. Πόσοι Έλληνες πολίτες δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πλέον; Και ποιας ποιότητας;

Οι συνταξιούχοι, παραφυλάνε στις λαϊκές αγορές, για τα απομεινάρια μιας ζωής μόχθου.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κοιτούν τους τοίχους του μαγαζιού τους.

~~

Τα ξέρετε όλ’ αυτά, δεν τα ξέρετε;

Η νέα κυβέρνηση τα ξέρει, δεν τα ξέρει;

Και οι Ευρωπαίοι τα ξέρουν. Τα ξέρουν, γιατί αυτοί τα δημιούργησαν.

Στήριξαν τη διαφθορά, επιδότησαν την απαξίωση των προϊόντων μας, εξανάγκασαν τη μείωση των μισθών, κατέστρεψαν κάθε ικμάδα παραγωγικότητας στη χώρα.

Έτσι διαλυμένοι όπως είμαστε νομίζουν ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Ποντάρουν σ’ αυτό.

~~

Τα media είναι δικά τους, των ντόπιων συνεργατών τους, και μας βομβαρδίζουν:

“Είστε άχρηστοι. Είστε ανίσχυροι. Δεν μπορείτε να επιβιώσετε ούτε έναν μήνα χωρίς εμάς. Είστε τα σκουπίδια της Ευρώπης.”

~~

Δεν μας αξίζει αυτό, να είμαστε τα σκουπίδια τους. Σε κανέναν άνθρωπο δεν πρέπει τέτοια αντιμετώπιση.

Δεν μου αρκεί η ανάσα. Ζητώ δικαίωση.

Δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός με τους δολοφόνους μας, με τους γενοκτόνους. Έπρεπε να βρίσκονται ήδη στη Χάγη, να κατηγορούνται ήδη για τα εγκλήματα τους.

Αν η κυβέρνηση δεν αντέχει το τίμημα τότε να μας δώσει το δικαίωμα να επιλέξουμε. Χωρίς μισόλογα και μετονομασίες και ευφημισμούς.

Αυτή είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν είναι συμβιβασμός με τις αγορές. Η δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τους τυράννους.

~~

Οι δυνάστες μας περιπαίζουν, γελάνε, ενώ ξέρουν πόσους έχουν σκοτώσει, πόσους έχουν καταστρέψει.

Ο κύριος Τσίπρας, ο κύριος Βαρουφάκης (κομμένα τα Αλέξης και Γιάνης), πρέπει να θυμούνται ότι τους έχουν ψηφίσει οι αυτόχειρες της κρίσης, και οι οικογένειες τους, που έμειναν πίσω.

Πρέπει να θυμούνται ότι τους ψήφισαν όλοι οι ξεριζωμένοι της κρίσης και οι οικογένειες τους.

Πρέπει να θυμούνται ότι τους ψήφισαν οι σαραντάρηδες που έχασαν τα καλύτερα τους χρόνια χτυπώντας την κάρτα ανεργίας.

Πρέπει να θυμούνται ότι εκπροσωπούν κάθε Έλληνα που σχεδιασμένα έγινε παρίας.

Πρέπει να θυμούνται ότι διαπραγματεύονται μ’ εκείνους που έπνιξαν στο αίμα την Ελλάδα, τότε και τώρα, εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων.

Πρέπει, πρώτιστα, να θυμούνται ότι είναι υπηρέτες του λαού, εκλεγμένοι απ’ τον λαό για τον λαό.

Πρέπει να θυμούνται ότι δεν τους ψήφισαν οι εφοπλιστές ούτε οι καναλάρχες ούτε οι τραπεζίτες ούτε οι Γερμανοί ούτε οι Αμερικάνοι.

Αλλά εμείς, ο λαός. Σε μας οφείλουν.

Κι αν δεν μπορούν να υποστηρίξουν την ψήφο που τους δόθηκε, τότε καλύτερα να παραιτηθούν.

Κομμένα τα γέλια. Έχουμε πόλεμο, κύριε Τσίπρα, δεν το ξέρετε;

Διαλέξτε με ποιους θέλετε να είστε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Γελωτοποιός  http://sanejoker.info/

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γελωτοποιός

Διαδικτυακό ψευδώνυμο ενός εγγονού της Πηνελόπης Δ. Μπλογοτέχνης και ελεύθερος στοχαστής, αυτοδίδακτος και άνεργος, αγνωστικιστής ένθεος, ανένταχτος και άνευ πεποιθήσεων. Πίνει μόνο κρασί.

8 Comments

 1. Perastikos on

  Να θυμόμαστε όμως οτι τους προηγούμενος εμείς τους ψηφίσαμε. Δεν ήρθαμε εδώ σε μία μέρα αλλά με χρόνια δημοσίου κανιβαλισμού. Όλα σε αυτή τη χώρα βασίζονταν στον δημόσιο υπάλληλο, το κράτος ήταν πελάτης και προμηθευτής. Το κείμενο αποδεικνύει οτι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά μια κρίση παιδείας και ταυτότητας. Το να μην παραδεχόμαστε οτι τα δάνεια δεν τα πήραν μόνο καναλάρχες αλλά και κόσμος που ήθελε να πάει στην Κηφισιά, που ήθελε διακοποδάνειο κτλπ. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία στις τράπεζες αλλά μεγαλύτερη σε αυτούς που τόσα χρόνια κάναν ζωάρες και τώρα ο λογαριασμός ήρθε και κάνουν τους κινέζους. Αν επικροτούμε τους δεύτερους τότε γιατί κυνηγάμε τα ναρκωτικά; Το οτι κάποιος προσφέρει δεν σημαίνει οτι πρέπει να το πάρεις! Η λίστα είναι μεγάλη με τα λάθη να επαναλαμβάνονται.

 2. Αλέξανδρος Raskolnick on

  Στο κάτω-κάτω της γραφής, εγώ ονειρεύτηκα και συνεχίζω να ονειρεύομαι εκείνην την Ευρώπη που θάμπωσε με την έκπαγλη ωραιότητά της τον Συγνεφοσυνάχτη.

  Αν η Ευρώπη του μέλλοντος μου πρόκειται να συνεχίσει να είναι αυτή η άσκημη και ζαρωμένη μπαμπόγρια που παίρνει παράταση της άσκοπης ζωής της ρουφώντας το αίμα των λαών της, τότε να μου λείπει. http://my-pillow-book.blogspot.gr/2015/02/gameofchicken.html

  • Perastikos on

   τότε επέλεξε σε τι νόμισμα θα δώσουμε πίσω όλες εκείνες τις επιδοτήσεις για τους αγρότες κτλπ.

 3. Αυτο που πληγώνει, που εξαγριώνει, που ντροπιάζει, ειναι η ανοχή των ευρωπαίων πολιτων στα καπρίτσια της Ευρώπης.

 4. Μαζί σας !
  Επειδή συμφωνώ με την ουσία του άρθρου δεν ξέρω πως να το σχολιάσω.(Βεβαία δεν και είναι απαραίτητο να το σχολιάσω). Ουσιαστικά προτείνεται από το άρθρο η ρήξη με τους ευρωπαίους που δεν είναι εταίροι, είναι στυγνοί εκμεταλλευτές και τοκογλύφοι. Αλλά η ρήξη έχει συνέπειες τις ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να τις αποδεχτεί ή αμέσως θα λιθοβολεί αυτούς που ήρθαν σε ρήξη; αντιμετωπίσει;

 5. Α! Το σχόλιο μου αναμένει την έγκριση! Γιατί τι φοβάστε; Δεν εμπιστεύεστε τους αναγνώστες σας . Και ύστερα θέλετε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ρήξη έχοντας πίσω έναν λαό που εσείς δεν τον εμπιστεύεστε ούτε για τα σχόλια στο site σας

 6. Pingback: Έχουμε πόλεμο, κύριε Τσίπρα, δεν το ξέρετε; - Tilegrafos

Αφήστε Ένα Σχόλιο

one + thirteen =

Simple Share Buttons