The Black Angels on stage @Piraeus 117 Academy, ATHENS

0

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ

Οι άνθρωποι που έρχονται σ΄αυτά τα live είναι λίγο παράξενοι. Αλλα έτσι κι αλλιώς όλοι μας είμαστε λίγο παράξενοι.

Η κορυφαία ψυχεδελική ροκ μπάντα του πλανήτη απο το Austin (Texas) θα βρισκόταν σε λίγα λεπτά μπροστά στο κοινό της.

Όσο κοντοζύγωνε η ώρα ο τόπος άλλαζε, χρωματίζοταν απο τις ψυχεδελικές νότες που έστελναν τα τεράστια ηχεία και τις ανάσες του κόσμου.

Είμαστε εκεί που οι μαύροι άγγελοι θα κατέβουν, μπροστά στη σκηνή.

Οι μπάντες του παρόντος και του παρελθόντος που δημιούργησαν και δημιουργούν.καινούρια μουσική για μας τους υπόλοιπους παρά την καχυποψία των μαζών,  και την εχθρότητα του συστήματος πεθαίνουν με μοναδικό τρόπο και συνήθως μόνοι. Αδύνατον να μην τους θαυμάζεις.

Καθίσατε να σκεφτείτε ποτέ στα σοβαρά γιατί τα “drugs” και η ροκ είχαν επιρροή στούς νέους?

Φυσικά οι ροκάδες οι τότε με τους ροκάδες του σήμερα δεν είναι το ίδιο, αυτό δε σηκώνει κουβέντα.

Ότι θέλετε τα πάντα μπορούν να μας μουρλάνουν γιατί η κοινωνία είναι ανάπηρη, δίχως στηρίγματα. ΝομοΟμοφοβοικοί πολίτες προσβάλουν την αισθητική μας κάθε μέρα όπως συμπεριφέροντα στους συνανθρώπους μας. Κλείνουν τα μπάρ και πλουτίζουν οι ψυχολόγοι. Κανείς δεν σκέφτεται το θάνατο, το δικό του θάνατο (Ρίλκε) γιατί κανείς δε ζεί την προσωπική του ζωή. Ας ξαναγυρίσουμε στον εκρηκτικό συνδυασμό, sex, drugs n rock n roll. Όσα περισσότερα ζείς τόσα περισσότερα τολμάς, είναι σαν τη ζωγραφική, σα την ποίηση ή τι φωτογραφία σε στέλνει σ΄αλλους τόπους, εκεί που ο κίνδυνος και το θαύμα πάνε μαζί.

Είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία, σου αρέσει να αναπνέεις πάνω απο τα σκατά. Σου αρέσει ας πούμε να πηδάς το σύστημα ή τη γυναίκα του γείτονα αλλά ξέρεις οτι κάποια μέρα, ίσως, σε πιάσουν με τα βρακιά κατεβασμένα, αυτός ο κίνδυνος κάνει την πράξη ακόμα πιο ευχάριστη.

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σε τσακίσει.

Γιατί δεν είναι κατάλληλος για όλους. Ωραία, σύμφωνοι. Ο εγωισμός και η κακή (ακριβή) πουτάνα η κοκό μπορεί να σε διαλύσει.

Ο νόμος αναπτύσει τη δική του αρρώστεια σε φαρμακερές μαύρες αγορές, κακά drugs, κακό αλκοόλ, κακά συνεπακόλουθα.

Θέλω να πω πως βασικά τα περισσότερα κακά ωφείλονται στο οτι το άτομο έχει ήδη παρα-νομοθετηθεί και δηλητηριαστεί απο την ίδια την κοινωνία.

Τότε ένα τραγούδι των Doors μπορεί να τον τρελάνει γιατί είναι ήδη τρελός κι αν μπορεί και τη βγάζει, είναι επειδή υπάρχει η μουσική. Είναι επειδή υπάρχουν τα μπάρ που συχνάζουν οι ποιητές και ένα live σαν αυτό για ένα ταξίδι που χρειάζεται κάποιος που δεν έχει πιαστεί ακόμα απο το σύστημα, που δεν έχει ακόμα ισοπεδωθεί απο τους φόβους του.

Συναντώ ελεύθερους ανθρώπους στα πιο παράξενα μέρη και σε όλες τις ηλικίες. Και μερικές ελέυθερες γυναίκες, με τόνους θυληκότητας που ξέρουν πότε και πως να κινηθούν στο χώρο. Οι περισσότεροι “ελεύθεροι” εκπαιδεύονται απο τριών χρονών, μωρά σχεδόν, ΜΟΙΑΖΟΥΝ ελεύθεροι. Η ελεύθερη ψυχή σπανίζει. Αν είσαι ικανός να την αναγνωρίσεις, θα αισθανθείς την ομορφιά όταν τη δείς, όταν είσαι κοντά της και μέσα της.

Το χασίσι κάνει λίγο πιο υποφερτή την παρούσα σκατοκοινωνία κι αυτό είναι όλο.Η ροκ, η ροκ είναι μια άλλη κοινωνία. Αν έχεις συνείδηση μπορείς να διαγράψεις την κάνναβη απο παράνομη, ο ορισμός της παραίσθησης εξαρτάται απο το σύστημα. Παραίσθηση είναι κάτι που πρέπει να ξεφορτωθείς.

Πρόσεχε τα δίχτυα αδερφέ μου, λένε οτι ο θεός πιάστηκε κάποτε που περπάταγε στη γή, τώρα βέβαια κάποιοι απο μας δεν πιστεύουμε οτι ήταν θεός.

Βράδυ Πέμπτης, η κιθάρα του Cristian Bland φυσούσε ψυχεδέλεια κι η σκηνή άλλαζε χρώματα, χιλιάδες χρώματα κι όλοι εμείς εκεί, κάτω απ΄το ήσυχο φεγγάρι φευγάτοι μόνοι ή μαζί, ερωτευμένοι σχιζοφρενείς.

Αν ήμουν η Ελίζα θα χτένιζα τα μακριά μαλλιά μου και θα ετοιμαζόμουν να βγώ σε κάποιο μπάρ να φλερτάρω τον υποψήφιο γκόμενο για το σαββατοκύριακο αλλά δεν είμαι η Ελίζα, να, έχω αυτή την παλιοcanon και οι φωτογραφίες της λαμποκοπούν σαν κάτι να συμβαίνει στ΄αλήθεια.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

15 − thirteen =

Simple Share Buttons