ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Τα δέκα αγαπημένα

2

papakonstantinou2

Το Νόστιμον Ήμαρ διαλέγει τα 10 αγαπημένα κομμάτια του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Κυκλοφορεί από Lyra τον Ιούλιο του 2000 ένας από τους σημαντικότερους δίσκους της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής.

Ο «Βραχνός Προφήτης» του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε συμπαραγωγή του ίδιου και του Μπάμπη Παπαδόπουλου (Τρύπες), έμελλε να αλλάξει την ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού και με την αρωγή του Σωκράτη Μάλαμα, που φρόντιζε να τολμά εξίσου την ίδια περίοδο, να περάσουμε στην εποχή της νεοπαραδοσιακής Ελληνικής μουσικής.

papakonstantinou

Στην σχεδόν 25ετή πορεία του έχει συνεργαστεί στην δισκογραφία και στην σκηνή με σπουδαίους τραγουδιστές και μουσικούς, όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Μελίνα Κανά, Ματούλα Ζαμάνη, Μάρθα Φριτζήλα, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μυστακίδης, Ορφέας Περίδης, Φώτης Σιώτας, Γιάννης Αγγελάκας κ.α..

Με αφορμή την κυκλοφορία του «Βραχνού Προφήτη» πριν 16 χρόνια, επιλέγουμε τα δέκα αγαπημένα μας κομμάτια του γεννημένου στον Τύρναβο στις 26 Απριλίου του 1959, Θανάση Παπακωνσταντίνου, μέσα από τα 12 studio albums που έχει κυκλοφορήσει από το 1993 μέχρι σήμερα.

  1. Τα παξιμάδια

  1. Τειρεσίας

  1. Ανδρομέδα

  1. Στην κοιλάδα των Τεμπών

  1. Σαν παιδί

  1. κάτω από το μαξιλάρι

  1. Όταν χαράζει

3. Πεχλιβάνης

  1. Μιλώ για σένα

  1. Στις χαραυγές ξεχνιέμαι

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Simple Share Buttons