Θ. Παφίλης: «Ζητάτε από τον φονιά να δώσει λύση στο έγκλημα»

0

paf

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει με την διαδικασία του fast track το νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό, αλλά ταυτόχρονα προσθέτει και πάνω από 100 νομοτεχνικές παρεμβάσεις, τονίζοντας ότι αυτή η τακτική υπηρετεί και άλλα πράγματα.

Αναφερόμενος στις αιτίες του προσφυγικού και το γεγονός ότι τόσο οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ, κατά τις τοποθετήσεις τους, αναφέρονταν σε διάφορες αιτίες, ο Θανάσης Παφίλης, θύμισε ότι όλοι ψήφισαν και στήριξαν την απόφαση του ΝΑΤΟ για την «Νέα Μέση Ανατολή», που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2004. «Όταν υπογράψατε το σχέδιο ή όταν το στηρίζατε όταν πήγε στην Ευρωβουλή, δεν γνωρίζατε τί θα έρθει;», αναρωτήθηκε υπογραμμίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ, είχε αντιταχθεί στα σχέδια αυτά και είχε δεχθεί τις κατηγορίες τόσο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι όχι μονό ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είπαν τίποτα, αλλά τώρα έρχονται να βάλουν το ΝΑΤΟ, να λύσει το προσφυγικό «Ζητάτε από τον φονιά να δώσει λύση στο έγκλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπενθύμισε την στήριξη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στην αποκαλούμενη «Αραβική Άνοιξη», αλλά και το γεγονός ότι χαρακτήριζαν οργανώσεις σαν το «Ισλαμικό Κράτος», ως «δημοκρατική αντιπολίτευση», στηρίζοντας τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην ευρύτερη περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και της γιγάντωσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο Θανάσης Παφίλης, σημείωσε ότι μέσω αυτού, επανέρχεται σε ισχύ η συνθήκη «Δουβλίνο 2» της ΕΕ, που από μόνη της οδηγεί στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο που επικυρώνει την συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ, περιλαμβάνει διατάξεις, που θα επιφέρουν επιπτώσεις που θα τις πληρώνει ο λαός για χρόνια.

 

 

Πηγή:902.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 × 4 =

Simple Share Buttons