Τερέζα Μέι: Ναι, θα διέταζα επίθεση με πυρηνικά

2

Theresa May

Ψηφίστηκε η ανανέωση του προγράμματος πυρηνικών

«Πάγωσε» το βρετανικό κοινοβούλιο η νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας με την κυνική παραδοχή της πως θα έδινε εντολή για επίθεση με πυρηνικά όπλα ακόμη κι αν αυτό θα σκότωνε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η Τερέζα Μέι προχώρησε σε αυτή τη σκληρή δήλωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πρόγραμμα Trident και την αντικατάσταση τεσσάρων πυρηνικών υποβρυχίων, η οποία θα κοστίσει περίπου 30 δισ. λίρες.

Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης στη Βουλή ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας Τζορτζ Κέρεβαν ρώτησε τη νέα πρωθυπουργό «Είστε προετοιμασμένη να εξουσιοδοτήσετε ένα χτύπημα με πυρηνικά το οποίο θα μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά;».

Η κυνική απάντηση της «σιδηράς κυρίας» της Μ. Βρετανίας ήταν «Ναι» με τη φράση της να παγώνει το κοινοβούλιο.

Η Τερέζα Μέι συνέχισε λέγοντας «Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε προετοιμασμένοι να τα χρησιμοποιήσουμε», ενώ χαρακτήρισε «ανευθυνότητα» να αχρηστεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο τα πυρηνικά του όπλα.

Για την ιστορία το Κοινοβούλιο, μετά από πεντάωρη συνεδρίαση, αποφάσισε υπέρ της ανανέωσης του προγράμματος Trident με 355 ψήφους. Εκτός από το Συντηρητικό κόμμα το νόμο στήριξαν και περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές των Εργατικών.

efsyn

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

2 Comments

  1. Pingback: Τερέζα Μέι: Ναι, θα διέταζα επίθεση με πυρηνικά — Νόστιμον ήμαρ | Γιάννης Χ. Παπαχατζάκης

  2. Γλαύκωψ on

    δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό αυτοί τελικά και πρέπει να τους διώξουμε από τον πλανήτη αλλιώς θα μας τον καταστρέψουν τελείως

Αφήστε Ένα Σχόλιο

4 × four =

Simple Share Buttons