Συνελήφθη στην Πράγα Κούρδος ηγέτης

0

Μετά από διεθνές ένταλμα σε βάρος του

Ο πρώην συμπρόεδρος του PYD, του πολιτικού βραχίονα της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG, συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα σε βάρος του έξω από ξενοδοχείο της τσέχικης πρωτεύουσας σήμερα, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι πενθούν το θάνατο μαχητών της YPG, που σκοτώθηκαν μαζί με εκατοντάδες αθώα θύματα των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στο Αφρίν.

Ο Σαλίχ Μούζλιμ βρισκόταν στην Ευρώπη, καθώς φέρεται να είχε αναλάβει διεθνή εκστρατεία για την πολιορκημένη και υπό συνεχή βομβαρδισμό συριακή επαρχία στο πλαίσιο της οποίας είχε δώσει τις τελευταίες μέρες πολλές συνεντεύξεις.

Την περασμένη Δευτέρα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της οποίας έδειξε φωτογραφίες από το μακελειό στην Ανατολική Γκούτα, που σφυρικοπήθηκε ανελέητα από το καθεστώς του Άσαντ. Μέσα στην εβδομάδα έδωσε ομιλία σε Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία.

Η Hürriyet γράφει ότι η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τον Μούζλιμ ως έναν από τους ηγέτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν PKK, ενώ ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας τον αναφέρουν ως πρώην ηγέτη του.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο 67χρονος ήταν στην κορυφή μιας λίστας 44 προσώπων, που η Άγκυρα ζητά τη σύλληψή τους, και είχε επικηρυχθεί με 4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Την περίοδο 2013-2014 είχε προσκληθεί από τουρκικές αρχές στην Άγκυρα για συνομιλίες αναφορικά με τη συριακή κρίση, αλλά μετά από αυτές τις συναντήσεις τα δικαστήρια χαρακατήρισαν το PYD  και τη στρατιωτική του πτέρυγα «τρομοκρατικές οργανώσεις» με αποτέλεσμα να μπει και ο ίδιος στον κατάλογο των καταζητούμενων.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

sixteen + 4 =

Simple Share Buttons