Στην Πάτρα δικάζεται ο ελληνικός Λαός!

0

Από την Μαρία Παρέντη

«Σήμερα δεν δικάζεται ο Δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του Πατραϊκού λαού, που δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις, των οποίων τις πράξεις έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Έχουμε κι εμείς βιώσει τι θα πει ναζιστική οργάνωση, με τα Προσφυγικά και τα Καλάβρυτα. Ο κόσμος που βρίσκεται εδώ σήμερα συγκεντρωμένος, το κάνει γιατί θέλει να υπερασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, να χτυπήσει το ρατσισμό κι εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης». Κώστας Πελετίδης

Τη Δευτέρα 13 του Φλεβάρη, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.  Ο Δήμαρχος δικάζεται για παράβαση καθήκοντος, αφού, όπως επικαλείται η Χρυσή Αυγή στη μηνυτήρια αναφορά της, αρνήθηκε να της παραχωρήσει δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου επέφερε ζημία στο κόμμα.

Η δίωξη του Κώστα Πελετίδη είναι μια βαθιά πολιτική δίωξη. Η ομόφωνη άρνηση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας ήταν σαφής, όφειλε να προασπίσει την πόλη του, από ένα ναζιστικό μόρφωμα που αυτή τη στιγμή είναι υπόδικο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,μιας οργάνωσης που φόρεσε κομματικό μανδύα και απήλαυσε καταχρηστικά  τις ασυλίες που προσφέρονται στα κόμματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Δημοτική αρχή της Πάτρας είχε αρνηθεί στο παρελθόν να παραδώσει στα χέρια της Κεντρικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής τους καταλόγους με τα ονόματα των παιδιών μεταναστών και τους σταθμούς της πόλης  στους οποίους αυτά φιλοξενούνται.

Η δράση της Χρυσής Αυγής έχει βγει πλέον στο φως. Τους υποστηρικτές της τους ενοχλεί πολύ αυτό το φως. Περισσότερο από το φως , τους ενοχλούν οι φωνές διαμαρτυρίας και ακόμη περισσότερο οι άνθρωποι που δεν τους φοβούνται κι έχουν μαζί τους τον καλύτερο και τον δυνατότερο σύμμαχο όλων, το Λαό.

Με σύμμαχό του το Λαό λοιπόν, πέρασε την πόρτα του δικαστικού μεγάρου ο Κώστας Πελετίδης την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε την διαδικασία καταπώς μπορούσε, καθώς τα μεγάλα συστημικά μέσα δεν τα αφορούσε και πολύ αυτή η δίκη.

Στην Πάτρα, εκτός από τους δημοτικούς υπαλλήλους και συνεργάτες του Δημάρχου Πατρέων,( την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και  την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου) έσπευσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του, πολλοί από τους Δημάρχους της χώρας. Ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος,  Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος. Παρόντες στην συγκέντρωση που μετετράπη σε μαχητική πορεία, ήταν ο Βουλευτής Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ., Νίκος Καραθανασόπουλος, ο Νίκος Σοφιανός και η Τασία Τσατσούλη, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος ήταν επίσης εκεί. Μηνύματα και επιστολές στήριξης έστειλαν πολλές δημοτικές αρχές. Οι μάρτυρες υπεράσπισης ήταν υπεράριθμοι, με αποτέλεσμα η  έδρα  να ζητήσει την επιλογή μερικών εξ αυτών.

Η διαδικασία διεκόπη -λόγω ωραρίου- για τις 23 του Φλεβάρη, με την απολογία του Κώστα Πελετίδη και τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Η συμπαράσταση του κόσμου αναμένεται εντονότερη.

Η δίκη αυτή έχει τεράστια αξία. Στην Πάτρα δεν δικάζεται ο Κώστας Πελετίδης, δικάζεται, όπως ο ίδιος είπε, ο πατραϊκός Λαός, δικάζονται οι παππούδες μας που πολέμησαν τον φασισμό, δικάζεται όλος ο ελληνικός Λαός. Η αντιμετώπιση του φασισμού είναι συλλογική υπόθεση και μας αφορά όλους. Είμαστε στο πλάι του.

«Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα».

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ στον Δρόμο της Αριστεράς, το Σάββατο 18.2.2017

Κάθε Σάββατο κυκλοφορεί στα περίπτερα το έντυπο Νόστιμον Ήμαρ ένθετο στον Δρόμο της Αριστεράς.

dromos-n

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Μαρία Παρέντη

Η Μαρία Παρέντη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Νομικά στην Κομοτηνή.Ονειρεύεται έναν κόσμο στον οποίο οι δικηγόροι θα περιττεύουν και θα διδάσκει λογοτεχνία.Προς το παρόν μάχεται για το δίκιο

Αφήστε Ένα Σχόλιο

3 × 4 =

Simple Share Buttons