Στην ιταλική Ferrovie πουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 45 εκατ. ευρώ

2

trainose_12

Έναντι τιμήματος 45 εκατ. ευρώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περνά στα χέρια της ιταλικής εταιρείας Ferrovie Dello Stato Italiane SpA.

Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την προσφορά για την πώληση της εταιρείας με δεδομένο ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαθέτει ταμειακά αποθέματα 25 εκατ. ευρώ, οποιοδήποτε τίμημα πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ κρίνεται ικανοποιητικό.

Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούσε υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στα πλαίσια του μνημονίου αλλά και στα πλαίσια της προ ετών συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διευθέτηση του ζητήματος των παράτυπων κρατικών επιδοτήσεων που η Ε.Ε. έκρινε ότι έχουν χορηγηθεί στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Η ευρωπαϊκή πλευρά έχει δεσμευτεί ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνοδευτεί με τη διαγραφή της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ που συνδέονται με αυτές τις παράτυπες επιδοτήσεις και βαρύνουν τον ισολογισμό της.

alterthess.gr

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

2 Comments

  1. ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΙΜΗ…ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…

    ”Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούσε υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στα πλαίσια του μνημονίου”…. ΧΕΣ….ΜΕ…

  2. Πογκμπά, μεταγραφή 120 εκατομμύρια, Τραινοσέ μεταγραφή 45 εκατομμύρια. Για να δούμαι πόσα γκολ θα βάλουν στη σεζόν. Με 120 εκατομμύρια σου αγοράζουν άνετα ενδεκάδα με δημόσιες επιχειρήσεις.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

18 + 11 =

Simple Share Buttons