Το τραγούδι της ημέρας: Editors – Papillon

0
editors2
Σήμερα 8/7/2016 οι Editors εμφανίζονται ως headliners της 1ης μέρας  του Ejekt Festival στην πλατεία νερού.

Η παρέα από το Stafford αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σχήματα του ελληνικού κοινού, επιστρέφοντας στην χώρα μας μετά από 7 μήνες και την εμφάνιση τους στο Gazi Music Hall.
Οι Tom Smith, Russell Leetch, Edward Lay, Justin Lockey και Elliott Williams κυκλοφόρησαν τον 5ο τους δίσκο τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, πιστοί στην post-punl/new wave προσέγγιση τους, με την μουσική τους ταυτότητα να σημαδεύεται από την αποχώρηση του Chris Urbanowicz το 2012, όταν διαφώνησε με την στροφή στο πιο ηλεκτρονικό στοιχείο.
Οι Editors σχηματίστηκαν το 2002 από τους Tom Smith (φωνή, κιθάρα, πιάνο), Russell Leetch (μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά), Ed Lay (τύμπανα), Justin Lockey (κιθάρα) και Elliott Williams (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά).
editors3
Σπουδαστές Μουσικής Τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο του Staffordshire, κατάλαβαν νωρίς πως η αγάπη τους για την μουσική έπρεπε να πάρει μια διαφορετική κατεύθυνση, σχηματίζοντας αρχικά τους Pilot και αλλάζοντας σε The Pride και Snowfield, πριν καταλήξουν στο όνομα με το οποίο τους γνωρίζουμε σήμερα.
Εκτός από ονόματα, οι Editors άλλαξαν και μέλη στην πορεία, μέχρι να καταλήξουν να κυκλοφορήσουν το υπέροχο “Bullets” ως debut single στις 24 Ιανουαρίου 2005. Πολύ γρήγορα το όνομα τους άρχισε να κυκλοφορεί στον Indie χώρο, απασχολώντας ραδιοφωνικούς παραγωγούς και ανοίγοντας συναυλίες σπουδαίων σχημάτων της εποχής.
editors
Τα singles “Munich” και “Blood” ακολούθησαν, ώσπου να φτάσουμε στην κυκλοφορία του εντυπωσιακού “The Back Room” στις 24 Ιουλίου του 2005.
Βασικές επιρροές του ήχου τους βρίσκει κάποιος σε μπάντες όπως οι Echo & the Bunnymen και Joy Division, συνεχής όμως είναι και η σύγκριση τους με τους Αμερικανούς Interpol.
Το “Papillon” αποτελεί το πρώτο δείγμα της στροφής του σχήματος στον πιο ηλεκτρονικό ήχο, κυκλοφόρησε ως 1ο single από το τρίτο album τους,  “In This Light and on This Evening” στις 12 Οκτωβρίου 2009.
editors4
Απόψε αποτελούν τους headliners του Ejekt Festival και θα βρεθούν στην σκηνή της πλατείας νερού στις 22:10, διαδεχόμενοι τους άλλους μεγάλους αγαπημένους του ελληνικού κοινού, τους James.

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

5 × one =

Simple Share Buttons