Συνεχίζεται αύριο στις 5 του Σεπτέμβρη η δίκη της Χρυσής Αυγής

0

δικη

Από τη Μαρία Παρέντη

Ο Γιώργος Ρουπακιάς συλλαμβάνεται στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι. Αμέσως μετά, η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί στη σύλληψη αρχικώς της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής καθώς και στη σύλληψη δεκάδων στελεχών της.

Μια τεράστια δικογραφία με λογής εγκληματικές δραστηριότητες θα συσταθεί. Εννέα μήνες κρατά η ανακριτική διαδικασία για να παραπεμφθούν κατόπιν αποφάσεως του Συμβουλίου Εφετών με αμετάκλητο βούλευμα, άνω των 1000 σελίδων, 69 άτομα. Ανάμεσα στους 69 είναι όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πολιτικού μορφώματος, που εξελέγησαν στις εκλογές του 2012. Κύρια κατηγορία η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι εγκληματικές πράξεις που περιγράφονται στο βούλευμα είναι πολλές και παντός είδους. (οικονομικά εγκλήματα, σωματικές βλάβες κ.ο.κ)

Κατά τη διαδικασία αρκετά από τα ”πρώτα ονόματα” θα προφυλακιστούν, κάποιοι θα βγουν άμεσα με περιοριστικούς όρους και θα προστατευθούν από πολλά συστημικά μέσα ως δήθεν μη επικίνδυνοι. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου του 2015.

Μια από τις σπουδαιότερες δίκες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας , θα κρατήσει -παρά τις επίμονες προσπάθειες των δημοσιογράφων- τις κάμερες εκτός αιθούσης. Μεγάλη η συνδρομή των  φωτορεπόρτερς και των μέσων που προσπαθούν να αναδείξουν το σπουδαίο, πολιτικά και δικαστικά, γεγονός και να πληροφορήσουν το κοινό, ενώ παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν το μένος των χρυσαυγιτών και των συνηγόρων τους, οι οποίοι προτιμούν τον κόσμο απληροφόρητο και τρομοκρατημένο.

Η διαδικασία προβλεπόταν από την αρχή πολύμηνη. Πολλοί οι κατηγορούμενοι, πολλοί οι μάρτυρες και τρεις υποθέσεις στις οποίες παρίσταται η Πολιτική Αγωγή: η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, λίγα μέτρα μακριά από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 και τέλος η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ρατσιστική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, τον Ιούνιο 2012.

Μέχρι στιγμής παρά τα εμπόδια, την αρχική κακή επιλογή αίθουσας (φυλακές Κορυδαλλού) και τις καθυστερήσεις έχουν λάβει χώρα 80 συνεδριάσεις με τη μέχρι τώρα διαδικασία να επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις της Πολιτική Αγωγής σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής που εκπροσωπούν την οικογένεια Φύσσα , έχουν αιτηθεί την κλήτευση δύο αυτοπτών μαρτύρων σχετικά με τη δολοφονία και οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν καταθέσει αίτημα κλήτευσης του πρώην Υπουργού Νίκου Δένδια.Αναμένεται η απόφαση επί των αιτημάτων.

Η σπουδαιότητα της δίκης είναι τεράστια όπως προαναφέρθηκε. Οι αποφάσεις θα καταστούν ιστορικές. Ένα γεγονός δε χρειάζεται να φεύγει χρόνια μακριά μας για να αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του για τη δική μας και τις επόμενες γενιές. Η οικογένεια Φύσσα είναι πάντα παρούσα και η στήριξη του κόσμου είναι εξαιρετικά σημαντική για την πάταξη του καθεστώτος τρομοκρατίας και συσκότισης του γεγονότος από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στην αίθουσα του Εφετείου. Την Τρίτη 6 και την Πέμπτη 8 του μήνα στην Αίθουσα του Κορυδαλλού. Ενώ οι επόμενες ανακοινωμένες δικάσιμοι έχουν οριστεί για 9,12,13,19,23 και 27 του Σεπτεμβρίου.(θα υπάρξει ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής)

Αφού ολοκληρωθεί η υπόθεση που αφορά τη δολοφονία Φύσσα, σειρά έχει η εξέταση της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Θα είμαστε εκεί για την αλήθεια του γεγονότος, μα περιμένουμε και τη δική σας παρουσία και στήριξη.

 

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Μαρία Παρέντη

Η Μαρία Παρέντη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Νομικά στην Κομοτηνή.Ονειρεύεται έναν κόσμο στον οποίο οι δικηγόροι θα περιττεύουν και θα διδάσκει λογοτεχνία.Προς το παρόν μάχεται για το δίκιο

Αφήστε Ένα Σχόλιο

17 − three =

Simple Share Buttons